BUNA ZIUA ROMANI ORIUNDE VA AFLATI!


Nimic nu ma mai mira. Voit sau nu un nou scandal tubura si mai rau apele si asa mult prea involburate din societatea romaneasca. E pacat ca epitetul cu care presedintele Traian Basescu a etichetat sistemul din Romania ca „sistem ticalosit” referindu-se la coruptie si sferele de influenta din jurul guvernelor care tot s-au perindat pe la palatul Victoria se adevereste. Viata de zi cu zi si succesiunea evenimentelor fac ca zilnic sa aflam lucruri noi cu care nu ne putem mandri si din contra sa concluzionam ca de fapt intr-o mare masura suntem cu totii victimele unui sistem politico economic si social TICALOSIT.

Vreau sa supun atentiei dumneavoastra scandalui creat de „secretul de stat” numit „FORMULARUL E 112” document care aproape un an a fost ascuns opiniei publice. Nu este posibil ca la 11 luni de la aderarea la Uniunea Europeana sa aflam ( regretabil pentru cei care conduc sistemul public de sanatate, este ca tot in urma unei investigatii jurnalistice), despre existenta unui document care utilizat si introdus in sistemul asigurarilor de sanatate european poate salva vietile multor persoane, victime a unor maladii imposibil de tratat in Romania.

Este rusinos ca un presedinte al casei nationale de sanatate, sa apara pe sticla canalelor TV si sa ne prosteasca de la obraz. Asa cum au stiut sa faca tam tam cu pseudocardurile de sanatate – spun pseudocarduri pentru ca la jumatatea anului s-au transformat in niste foi fara prea mare valoare si pentru care mii de oameni s-au imbulzit in lunile ianuarie, februarie si parca si martie – puteau sa informeze publicul si despre existenta acestui document de o reala valoare pentru viata unora dintre semenii nostri. E absurd sa crezi ca la aflarea existentei acestui formular sute de oameni ar fi plecat pe aiurea’n Europa pentru a se opera de apenticita, sa-si scoate o masea la Viena sau mai stiu eu ce fleac. Sunt curios sa aflam care sunt cele 14 – 15 cazuri care mai pe sub „tejghea ” au folosit, spun cei de la Casa Nationala de Sanatate acest formular.

Ma tem ca vom avea surpriza neplacuta sa aflam ca au obtinut formularul pe pile, cunostinte si relatii. Nu inteleg cum un presedinte al unei institutii de marimea si importanta Casei Nationale de Sanatate poate aparea in 2007 asa de slab pregatit intr-o emisiune tv? Si portarul acestei institutii cred ca ar fi avut o prestatie mai buna. Acest individ si institutia pe care o conduce, ministrul sanatatii si Ministerul Sanatatii Publice este mai pasibil ca oricand de acuzatia de genocid datorita tainuirii unei astfel de document.

Conform Dictionarului Enciclopedic, vol 2, Ed. Enciclopedica, editia 1996, la pagina 427, aflam:

GENOCID (<fr. {i}; {s} gr. genos „neam” + lat. -cido „a omori) s. n.(DR.) – Infractiune savarsita in scopul de a distruge deliberat si sistematic, in intregime sau intr-o pare, o colectivitate sau un grup national, rasial, religios sau politic si care consta in uciderea membrilor colectivitatii sau a grupului, vatamarea grava a integritatii fizice sau mintale a acestora, supunerea la conditii de existenta sau tratament de natura sa duca la distrugerea fizica, luarea de masuri pentru impiedicarea nasterilor, transferarea fortata a copiilor apartinand colectivitatii sau grupului in alta colectivitate sau in alt grup (ex. masacrarea unor populatii din colonii, a armenilor de catre turci la inceputul primului razboi mondial, exterminarea de catre nazisti a unei parti a populatiei din teritoriile ocupate in timpul celui de-al doilea razboi mondial). In 1948 , Adunarea Generala a O.N.U. a aprobat Conventia pentru prevenirea si pedepsirea crimei de genocid, care a intrat in vigoare in ianuarie 1951.” ( iar Romania devine membra O.N.U. in1955 insusindu-si astfel aceasta conventie)

Conform Dictionarului limbii romane moderne, ed. Academiei Populare Romane, editia 1958, la pagina 332 aflam:

GENOCID, genociduri, s. n. Crima impotriva umanitatii, care consta in distrugerea unor grupuri de populatie. – Fr. genocide

In aceste conditii, iertati-mi cu totii cinismul, dar prin deductie logica, daca acceptam ca totalitatea celor aflati in dificultate constituie o comunitate, pentru ca sunt numerosi cei care au nevoie de asistenta medicala de urgenta in strainatate si mai exact in Europa, atunci suntem indreptatiti sa acuzam pe cei doi diriguitori ai sistemului de sanatate public din Romania respectiv Ministrul Sanatatii Publice si presedintele Casei nationale de Sanatate de comiterea faptei numite genocid si daca si domniile lor au auzit de onoare le solicit DEMISIA in aceasta clipa.

Va inselati domnilor daca considerati ca prin introducerea acelor analize obligatorii ati rezolvat problema sistemului de sanatate din Romania. Tot BANUL si acela inghesuit cu varf si indesat in buzunarele mereu neincapatoare ale medicilor ar trebui sa rezolve problema dar de multe ori nu o rezolva pentru ca si acest domeniu – sanatatea publica – a devenit un S.R.L. in care cei o data prinsi nu mai au scapare. Medici facuti pe banda rulanta – invatamantul romanesc livreaza an de an specialisti tot mai slab pregatiti – si asta pentru mai toate domeniile de activitate si din pacate si pentru cel medical – tot mai desele cazuri de malpraxis demonstreaza acest lucru.

Din pacate practica demonstreaza ca nu mai puteti gestiona acesta componenta a „sistemului ticalosit”, ati scapat cu totul situatia de sub control.

Mens sana in corpore sano” ce frumos suna, dar nu poate fi caracteristic celor doua persoane carora ma adresez. Or avea ei corp sanatos dar minte sanatoasa sigur nu. Va mai puteti salva ONOAREA intr-un singur fel: dati-va DEMISIA , asta daca nu sunteti atinsi de dulcele gust al complicitatii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: