SĂRACA ŢARĂ BOGATA.


Ne este mai rău ca ieri şi mai bine ca mâine.( II )

De 17 ani, guverne dupa guverne, parlamente dupa parlamente sa chinuie sa brand-uiasca(vezi postul anterior), aceasta ţară si nu reusesc. Nici unii nu au fost de soi. Şi-au spus de stânga, si-au spus de dreapta dar toţi au avut un singur scop: să ne jupuiască pe toate căile, să ne ia şi ultima farâma de speranţă că va fi mai bine.Cu guverne politicianiste sau tehnocrate, conduse de lideri politici sau chiar de sindicat au reuşit 17 ani sa ne pacălească şi acum şi-asumă succese gen membri NATO, aderare la Uniunea Europeană. Fiţi cu bun simţ domnilor fiindcă in ambele situaţii lucrurile stăteau cam aşa, americanii aveau nevoie să se apropie de Rusia, iar Uniunea Europeana avea nevoie şi de prostime. Oricum eram in Europa, cu sau fară voinţa lor.Gânditi-va că toate realizările de dinainte de 1989 au fost făcute de “prostime’’ pentru a fi folosite de băieţii isteţi, care şi acum ca şi atunci se-nvârt ca musca pe lânga c……. . Cei de dinaite de ’89 s-au chinuit să le construiască si dumneavoastră tot nu aţi reuşit să le brand-uiţi.Am ajuns la concluzia că avem mai multe categorii de parlamentari; O să analizez în primă fază politicianul parvenit.

Vă vi-l mai amintiţi pe domnul Miron ?

cum care Miron ?

Miron Mitrea căci despre el vreau sa vă scriu vreo două rânduri. Vi-l amintiti? Era un amărăştean ca şi noi, lider sindical pe la un puternic sindicat al transportatorilor. Şi v-amnintiţi? Când apărea Miron Mitrea pe la diverse emisiuni, amărât, pricăjit vai mama lui, cu aspect de proletar, de ’’fugeau’’ care-ncotro. Ziceai, doamne, Superman in varianta mioritică. Până când? Pâna când in urma unor tensiuni create intre guvern si sindicate cei dintâi au reusit sa-l convingă (nu ştiu daca foarte greu) să ocupe o funcţie ministeriabilă şi nu ori unde – la transporturi. Dupa care, pasul a fost micuţ, a intrat in politică şi nu oriunde, la cea mai coruptă formaţiune politică – o ştiţi cu toţii nu are rost să ocup spaţiul virtual cu initialele ei.

Cam in acceaşi manieră s-au petrecut lucrurile şi cu la fel de celebru Victor Ciorbea numai că acesta, total neinspirat nu a ştiut cu ce partid să joace şi s-a dusss….. de tot; oriunde s-ar înscrie nimeni nu l-ar mai credita.

Domnul Todoran si Pavel, alt ’’ băiat isteţ’’; S-a bătut cu puterea până când a obtinut ce şi-a dorit: o poziţie confortabilă pe listele electorale ale PSD şi acum ne reprezintă aiurea’n parlament – cum? Se poate vedea pe site-ul camerei deputatilor: declaratie de avere la intrare (2004) http://www.cdep.ro/camera_deputatilor/declaratii_avere/2004/187.pdf declaratie de avere la 2006 – si ultima depusă

http://www.cdep.ro/camera_deputatilor/declaratii_avere/2004/187e.pdf

Probabil că cea care va urma ne va îngrozi, ori vom ramâne uluiti de ce vom descoperi, ori mai mult ca sigur vom asista şi vom fi contemporani cu ’’falimentul secolului’’.

Avem şi alt gen de politicieni – politicianul păpuşar. Acesta a stat ani buni in umbră şi când a crezut că s-a uitat şi totul e istorie a ieşit providenţial, ’’parcă salvator’’ pentru amărâţii de noi. La aceasta categorie campion detaşat este dl. Voiculescu Dan fost preşedinte al Partidului umanist actualmente transformat după studii în Marea Britanie în ’’mare’’ Partid conservator.

Se pare ca din poziţia pe care o avea la 1989 omul a reuşit cu eleganţă şi nonsalanţă să păcăleasca toate sistemele de control şi era normal, la vidul de putere dintre anii ’90 – ’91 şi-a văzut liniştit de afaceri şi apoi a ieşit in peisaj – cu televiziune proprie cu afaceri prospere şi pentru că nu era destul, apoi şi-a făcut debutul in politica românească şi nu oricum – lider de partid; Noroc cu fraierii de la PSD că la alegeri nu pupa el parlament nici intr-o mie de ani. Luat un pic la-nghesuiala dacă vă amnitiţi vinde tot că de, … dă bine ’’sărac şi curat’’. Furaţi copii că aveţi de unde.

Saraca ţară bogată………..

( va urma)

Reclame

2 Responses to SĂRACA ŢARĂ BOGATA.

  1. mihnea spune:

    va multumesc de link, v-am adaugat in codex-ul de blog-uri politice. toate cele bune.

  2. […] de “presedinte fondator” sau cam asa ceva. “baietii stiu de ce!”. “papusarul ” ramane tot in politichie. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: