Europarlamentare Versus Referendum Uninominale


Buna tuturor oriunde va aflati, (pauza din cauza de votare)

Ramnicu Sarat, 25 noiembrie 2007. Zi dedicata alegerilor europarlamentare si ca o anexa a acestora referendum pt votul uninominal.

Este ora pranzului. Ceata, frig si multa umiditate. Una peste alta o zi in care sa nu dai afara din casa nici macar un elector. Dar asta este – imi iau inima-n dinti, spiritul civic este mai puternic si impreuna cu membrii familiei cu drept de vot pornim spre sectia de votare, de 17 ani mereu aceeasi. Pe strada un numar mic de persoane; ora nu-mi permite sa-mi dau seama daca merg catre sectia de votare sau de la biserica catre casa via sectia de votare.

Ajung la sectie – nu prea aglomerat. Membrii sectiei se bat de musca – electoratul nu prea se inghesuie. Ce ma socheaza este ca in comisia de votare sunt aproximativ aceleasi feţe. Nu cred ca este in regula. Am vazut cum zeci de oameni au facut lobby pe langa filialele partidelor locale pentru a prinde un loc in sectiile de votare. Nu pot eu sa judec sistemul justitiei americane dar cred ca am putea sa ne inspiram din acest model si macar la sectiile de votare membrii comisiilor de votare sa fie alesi aleatoriu si ca o conditie minima sa spunem sa aiba minim 10 clase si evident sa nu fie membri de partid. In fine, asta este trebuie sa meditam si asupra acestei chestiuni.

Ideea este ca am votat asa cum trebuie si-i indemn pe cei care nu au iesit din casa sa ia decizia de a merge cu totii la vot pentru alegeri europene si referendum pentru ca daca lucrurile ies altefel decat gandesc si-si doresc ei NU AU VOIE SA SE SUPERE si sa comenteze, atata timp cat nu si-au exercitat dreptul constitutional. Inchei sfatuindu-i pe cei care nu au votat s-0 faca fiindca mai au timp. Daca o fac cu sufletul indiferent cum va iesi – inseamna ca asa este bine. INSPIRATIE SI GAND BUN!!!!

One Response to Europarlamentare Versus Referendum Uninominale

  1. Carina spune:

    Bine zis 🙂
    Ma oboseau deja cei care spuneau ca nu merg pt ca si pt ca… Pretexte pentru a nu-si asuma raspunderea. Pentru ca e o raspundere 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: