FÂS ….. FĂRĂ EFECT!


Vai, isterizate, toate canalele anunţă iminent anunţata demisie a super ministrului justiţiei şi chiar ”dau cu banul”; Ca a câştigat Basescu, că a câştigat Chiuariu etc. Fâs….. vă inşelaţi dacă credeţi ca a câştigat cineva. Un lucru e sigur bietul popor a mai pierdut un an din viaţă sperând că va trăi mai bine.

Această teorie ( a unui trai mai bun) devine o utopie, fiindcă un nou clasament – dar de data aceasta a celor mai corupte democraţii – este exceptia care vine să confirme regula. Si regula e clara; România a fost, este si din pacate probabil va rămâne cea mai coruptă ţară a Europei si probabil a planetei. Nu vad motiv de mirare pentru această ”meritorie” poziţie fiindcă corupţia la români pare a fi o chestie daca vreti nascuta odata cu românul; În evul mediu unii românaşi mai dezgheţaţi ajungeau pe la Stambul cu plocoane să capete favorul sultanului pentru a domni pe aceste meleaguri; După el venea altul mai avut care-l ” ungea” mai tare pe sultan si-i zbura capaţâna celui dintâi si tot aşa spre imbogăţirea turcului; Mai apoi culmea tot in justiţie vă amintiţi de sotul coanei Chiriţa care era ispravnic prin Moldova D-lui Chiuariu? Cum mai primea peşcheşul….. Apoi o altă tară a învăţămăntului românesc ne este prezentată de nenea Iancu cum se mai aranjau şi pe atunci ”cantidaţii” ; Acum, mai modern se platesc subiectele pe la bacalaureat, se plătesc sume grele pentru posturi prin administraţie, se cumpără posturi de procurori, doctori, profesori. Orice este de vânzare – bani să aveţi că puteţi face orice meserie in ţara asta.

Credem sau nu. Ne place să ne prefacem că auzim despre aceste lucruri pentru prima dată, toate acestea se întâmplă pe aici de când e lume şi pământul şi pentru a fi in bon-ton cu răposatul Silviu Brucan care spunea ceva despre douazeci si cinci de ani pentru a se schimba ceva in tara asta am convingerea ca in ceea ce priveşte corupţia aceasta va fi din păcate …….. nemuritoare!

Poate totuşi mâine ne va fi mai bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: