NESIMTIREA LA RANG DE POLITICHIE SAU ….. VICEVERSA!


Pe cand ne pregateam de-un weekend linistit, constatam ca el debutează cu convulsii politichianiste. Onor Presedintele Băsescu iese la ceas de seară dar la oră de varf şi motivează refuzul semnarii decretului de numire in functia de ministru al justitiei pe liberala doamnă Nicolai. Ştiam fiindcă auzisem de cate unele din ”aventurile” politice si profesionale ale distinsei doamne liberale, dar nu ma asteptam ca o persoană care a facut parte din sistemul de anchetă si cercetari dinainte de 1989 să declare in replică cum că se simte asemeni celor anchetati de securitate din acele timpuri; M-a lasat mască o astfel de declaratie a unei doamne care cu siguranta a anchetat si instrumentat in calitate de procuror angajat al sistemului comunist o multime de persoane asemanator manierei in care sustine ca s-a simtit tratata dumneaiei in seara de 11.01.2008.

Mă surprinde pur si simplu maniera in care capii celor doua administratii (prezidentiala si executivă) inteleg să poarte conversaţii şi să comunice prin intermediul mass- media. Dacă ar mai avea un gram de bun simţ şi de respect nu numai faţă de noi cei care i-am votat, dar şi unul faţă de celălalt ar opta pentru o intrevedere ”tete a tete”, în care sa se intalnească şi să aibă capacitatea de a spune lucrurilor pe nume.

Asemeni unor adolescenţi imberbi, cei doi incep prin a-si etala zdrenţele si as ridica poalele-n cap in văzul tuturor – macar de-ar avea picioare frumoase si desuuri curate. Această manieră de rezolvare a problemelor tine de educatie, cultură si nu in ultimul rand de cei sapte ani de acasa. Pe maidan mai baieti fiindcă acolo-i locul vostru. Nici pustanii din suburbii nu-si mai rezolva diferendele in acest mod. ”Eu l-am sunat dar nu a raspuns” , ”- si eu la-am sunat si nu mi-a raspuns”. Astea-s replici pe care le auzeam pe la gradinită domnilor. Ce nu au reţinut aceşti doi ”politicieni” este ca pentru vreo cativa ani in urma alegerilor din 2004 ei sunt intr-un ”cuplu” , sunt ca si casatoriti si ca daca-n viata de zi cu zi, dacă dragoste cu de-a sila nu se poate, casatorii de acest gen pot fi desfacute in instantă. In cazul lor se iubesc nu se iubesc macar ar trebui să pastreze aparentele. Ceea ce li se intampla este un fel de ” Buletin de Bucuresti” – ei fac o alianta cu scopul obtinerii puterii la care in conditii solitare nici nu ar putea gandi dupa care incepe lupta pentru suprematie care-i mascul care-i femela; Macar pentru salvarea aparentelor ar trebui sa-si spele boarfele jegoase in familie.

Nu pricep deloc cum, dupa 3 ani de dusmanie cu presedintele, premierul nu si-a invatat lectia si iese pe ”piata” cu personalitaţi gen Chiuariu, Cioroianu, Norica Nicolai. Totusi in tara asta mai sunt oameni pregatiti si competenti profesional mult mai multi decat au toate partidele la un loc. Pentru numele lui Dumnezeu in locul tariceanului ma dadeam peste cap si gaseam un astfel de om numai pentru a nu-i da satisfactie basescului, dar ce sa-i faci – dacă obligatiile politichiei sunt mai puternice şi stalpii partidului trebuiesc rasplatiti acum să si-o tragă.

Astea fiind spuse eu unul nu mai inteleg nimic….. nesimtirea la rang de politica sau politica la rang de nesimtire. Decideti dumneavoastră.

Reclame

2 Responses to NESIMTIREA LA RANG DE POLITICHIE SAU ….. VICEVERSA!

  1. moromete spune:

    De acord cu tine, avem nevoie de mai multe comunicare institutionala si mai putin personala…

  2. herdesm spune:

    Ma deranjeaza enorm ca razboiul dintre cei doi, denota ca nici unuia dintre „beligeranti’ nu-i pasa in fapt ca toate actiunile pe care le intreprind sunt impotiva noastra a tuturor. Linistea noastra este data si de linistea lor. Interesul personal este se pare mai presus interesului national. Dar ce ne mai miram cand anii de lider al primariei capitalei au demonstrat ca asta este stilui Presedintelui – ”dezbina si condu”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: