„SI CAII SE IMPUSCA NU-I ASA?”


In titlu este numele unui celebru film al anilor ’69 regizat de Sydney Pollack. Asa cum furtunos a debutat weekendul asa s-a si incheiat. Sa fi intrat Cristian Tudor Popescu in contradictie cu actionarul majoritar – Adrian Sarbu – motiv pentru care va demisiona din conducerea cotidianului „Gandul” sau asemeni dansatorilor din titlul de mai sus a obosit in lupta cu inertia si morile de vant si Sarbu a decis ca trebuie inlocuit?

Am urmarit vineri seara comentariul domnului Popescu la Realitatea Tv in legatura cu „razboiul rece” dintre cele doua palate si de atunci am intrezarit un comentator schimbat, aflat in defensiva. In ciuda faptului ca are o constitutie profesionala de sorginte inginereasca, domnul Popescu care ne obisnuise cu analize lucide si foarte riguroase specifice profilului ingineresc, domnia sa s-a limitat doar la cateva aprecieri care ar fi fost aproximativ la indemana tuturor. Pentru mine a fost clar ca atentia domniei sale este concentrata catre altceva.

Dupa-amiaza zilei de duminica 13.01.2008 a confirmat remarca mea. Asta a ajuns din pacate presa scrisa din Romania – un business. Nu intamplator cumpara Sarbu pachetul majoritar de la Dinescu. Are tot ce-si doreste in materie de media mai putin un cotidian din talia cotidienelor mai serioase din Romania. Cu siguranta in noua conjunctura, vom asista cu siguranta la disparitia ziarului cu caracter si aspect mai sobru in favoarea unui cotidian gen tabloid. Va avea grija domnul Sarbu sa-si vanda gazeta desbracandu-si rand pe rand vedetele tv in ziarul in discutie. Ne-am saturat de Esca pe sticla acum s-o mai vedem si-n ziare mai cu pretentii?

In comunicatul de presa emis la cateva zeci de minute, dupa anuntarea intentiei de a demisiona, se specifica faptul ca CTP demisioneaza nefiind de acord cu tinta de profit indicata de actionarul majoritar. Ca un fin urmaritor al emisiunilor politice de pe la toate canalele TV nu am putut sa nu observ ca dl. Popescu era un constant invitat al emisiunilor de la Realitatea TV, la Cap si Pajura pana la inceputul lui 2007 ca si un realizator. Chiar daca a reziliat contractele cu Realitatea, dl. Popescu a ramas printre preferintele realizatorilor de la acest post tv. In rest, aparea sporadic pe la alte televiziuni, la ProCinema avea cteva minute saptamanal, iar pe la ProTv chiar ca nu-mi amintesc cand l-am vazut ultima data. Sa se fi suparat Sarbu ca CTP nu trece si prin fata camerelor sale de filmat?

In tot cazul pentru Cristian Tudor Popescu nu este o pierdere; putem considera ca a luat o cazatura dar cu siguranta se va ridica si probabil va fi mai atent in a-si alege asociatii in viitor. Romania mai are inca nevoie de penita domniei sale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: