DNA-ul trece pietrele rămân!


E foarte nostim ce se întâmplă în România anului 2008. Dacă este să trecem in revistă evenimentele politice, economice şi sociale ale acestui început de an vom observa cum ca nou-născutul 2008 continuă la scară amplificată scandalul Norica Nicolai ”instrumentat” cu multă dibacie de către preşedintele Traian Băsescu prin refuzul semnării decretului de numire in funcţia de ministru al justitiei al doamnei in discuţie având drept contaargument aşa zisa ”mapă profesională”. La câteva ore, in replică sunt date publicităţii trenscrierile unor convorbiri telefonice dintre Omar Haysam si procurorul care a instrumentat cazul despre care nu vreau să mai amintesc dar este de notorietate publică. În lectura cu pricina, obsesiv ca un lait-motiv apare apelativul ”dom’ profesor” care ne duce cu gândul către dirijorul acestui reality show. În replică dom’ preşedinte semnează documentele care dau verde urmăririi penale a unor foşti miniştri şi chiar un fost prim- ministru.

Norica nu se lasă şi iese la rampă cerând aproape isterizată desecretizarea dosarului Haysam cu scopul deconspirării lui ” dom’ profesor” spunând că nu renunţă la portofoliul propus. ”Lovitură” de teatru: primul ministru numeşte interimar la Justiţie pe Meleşcanu. Numirea este cât se poate de inspirată din punctul meu de vedere fiindcă distinsul domn cu o vârstă respectabilă este liberal aşa cum eu sunt călugăr budist. Fiindcă cei cunoscători şi-amintesc că domnul in cauză, stângist convins,( o biografie succcintă dar corectă ne oferă http://ro.wikipedia.org/wiki/Teodor_Mele%C5%9Fcanu ) ajunge prin 2002 membru marcant al PNL in urma fuzionării acestuia cu ApR. Este o mişcare inteligentă a primului-ministru fiincă dl. Meleşcanu este fost coleg de partid cu majoritatea membrilor PSD dar si cu cei din PD acum PD-L. Într-adevăr nimeni nu ripostează şi preşedintele acceptă acest interimat. Era de aşteptat fiindcă din poziţia de important lider PNL dacă rememorăm interventiile lui Meleşcanu din 2002 încoace în toate apariţiile prin media acesta nu a avut abordări agresive împotriva foştilor colegi că sângele apă nu se face. În paralel Tăriceanu doreşte să trimită chestiunea in cauză Curţii Constituţionale. Oricum in ţărişoara noastră când vrei să ”ingropi” ceva dai chestiunea in cauză unei comisii ca oricum indiferent de decizie tot nu se ţine cont de ea, in cazul curţii constituţionale se va spune ca este doar o decizie consultativă ca-n cazul suspendării preşedintelui. Mai bine hai s-o mai punem de-un referendum ceva mai cheltuim ”neşte” bani publici pe tema asta. Ce ziceţi dom’ preşedinte? dar dumneavoastră dom’ Tăriceanu?. Eu unul sunt de părere că e momentul să renunţaţi la orgolii şi mai faceţi ceva şi pentru oamenii de rând.

Pe ring iese in paralel mapa profesională a fostului ministru al justuţiei Macovei. Încep interogările retorice: ” Care mapă e mai profesionistă?”. Din punctul meu de vedere nu putem să punem problema aşa pentru că viaţa şi lucrurile în general, evoluează sperăm noi în mai bine şi dacă vrem să evoluăm pe toate planurile trebuie să ştim să ne căutăm valorile şi să le promovăm. Trebuie să inţeleagă toată lumea că a venit momentul să punem în funcţii de importanţă decizională persoane competente şi să le acceptăm pe aceste funcţii chiar dacă au o culoarea politică neconfortabilă pentru unii dintre noi. Trebuie să rupem o dată pisica şi să spunem lucrurilor pe nume; să indicăm limpede care este sensul existenţei noastre: evolutie sau involuţie? Premierul Tăriceanu trebuie să înţeleagă din poziţia de ”manager” al executivului din România că avem nevoie să ” ieşim” în lume cu oameni pregătiţi, civilizaţi, corecţi cu o moralitate imposibil de demontat nu cu indivizi, umili supuşi unui partid politic gen Cioroianu care-si permite să se salute cu un reprezentant al unei case regale spaniole parcă, ca ultimum borfaş din cartierul new-yorkez ”The Bronx”, sau la intrevederea cu d-na Rice stând pe scaun ca mireasa-n vârful patului in călduri, sau despre expulzarea roomilor in desert. Nu de astfel de specimene avem nevoie; avem nevoie de oameni maturi, dezinvolţi, agili, buni interlocuitori ai omologilor din alte ţări. Vezi si :>

Oricum lucrurile nu par să se oprească aici. Zilele următoare se va continua să se arunce cu ”bolovani” dintr-o tabară într-alta, singura care va pierde va fi ROMÂNIA pentru că nu uitaţi ca viaţa este ireversibilă pentru fiecare dintre noi şi o zi în care nu ai făcut nimic e o zi pierdută. Pentru impresie artistică nu se dă nici o notă; acum ni se inoculeaza că de fapt Justiţia este independentă şi ni se serveşte pe tavă scandalul ” Zece pentru DNA din fotbal”. Praf in ochi DNA-ul trece pietrele ramân, banii, nu mai vorbesc – rămân şi ei. De atâţia ani încoace doar ”păcatosul” de Gabriel Bivolaru a păţit-o mai rău şi asta din lăcomie: a păpat singur, n-a dat şi la alţii. Măi să fie – de asta merge totul pe dos în ţară; ăştia cu fotbalul lor au neneorocit ţara asta. Eu nu sunt deloc multumit si aştept cel puţin ” Top 300 pentru DNA” indiferent din ce domeniu or proveni ei, cum sugera intr-un comentariu la postul anterior – enigma. Nu cred că cer imposibilui fiindcă fiecare am auzit de cel puţin 5-6 exemplare demne de DNA inmulţit cu câţi am mai rămas prin ţară iese de-un gulaş pentru DNA. S-auzim de bine că de rău ne-am cam săturat!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: