LA UNII DEMOCRATIA CHIAR FUNCTIONEAZA!


Simpatic popor italienii astia. Temperamentali si putin nervosi ca natiune. Un ministru demisioneaza pe fondul acuzatiilor de coruptie aduse consoartei si nedovedite inca, situatia dificila economica si sociala prin care trece societatea italiana si guvernul condus de Romano Prodi va fi nevoit sa demisioneze in urma votului de neancredere dat de senatul italian. Ce simplu este si demn pana la urma acest procedeu. Asta-mi place la ei. Nu stau la povesti de seara cum se intampla pe la noi de vreo trei ani incoace. Chiar credeti ca ne puteti prosti?

Numai in Romania astfel de lucruri sunt imposibile. Cum se contureaza suspiciuni asupra unui ministeriabil deja incepe fenomenul de negare a faptei de catre cel in cauza; Acesta se bate cu pumnul in piept ca nu este adevarat, ca justitia va face cercetari si ca daca se va dovedi vinovatia, …bla, bla,…… . Altii mai „inventivi” spun ca sunt victime ale razbunarilor politice………. Nu-i inteleg sau mai bine zis ei nu inteleg. Adevaratele victime ale aranjamentelor suntem noi, traitorii de rand din aceasta tara. Mai „baieti” bagati-va mintile-n cap. Voi nu vedeti ca in democratii simpla suspiciune duce la demisia de onoare a susceptibilului vinovat, tocmai pentru ca si el ca individ porneste tot de la prezumtia de nevinovatie si se pune la dispozitia institutiilor abilitate sa cerceteze.

La noi ei se tin cu toate eforturile posibile si imposibile de scaunele fiindca avem o legislatie foarte generoasa si permisiva cu domniile lor si-i protejeaza oferindu-le imunitate. Iata de exemplu dl. Pacurariu de pe la Ministerul muncii s.a.m.d. Cine ar fi crezut ca un PeNaList ca el este capabil sa faca trafic de influenta pentru o firma a fiului sau si unde, la Morega important baron gorjan care deja avea „bube’n cap” iar asa zise gurile rele mai dau ca sigur si informatia ca ar fi dat si spaga. Pai asta-i prostie curata, in locul lui Pacurariu, Moriega ar fi fost ultimum pe care l-as fi sunat data fiind conjunctura; dar vorba ceea „unde nu-i cap(lipsa creier) vai de picioare( rupi papucii pe la DNA – si paulica poarta din aia scumpi)”. Ia uite cum domnul care prin august septembrie 2007 ba avea, ba nu avea bani pentru pensii, a stiut de unde sa ia si unde sa dea spaga pentru a-si baga progenitura in randul prosperilor oameni de afaceri cu bani publici. De obicei cica banii n-au miros, dar daca-s publici sunt si mai buni. Am impresia ca asta-i de departe cel mai „penal” guvern din ’90 incoace. Luati-o mai baieti din loc ca ne-ati cam plictisit cu tromboneala voastra si mai ales ne-ati adus la limita suportabilului. Cred ca-i momentul sa „spalati putina”.

Reclame

3 Responses to LA UNII DEMOCRATIA CHIAR FUNCTIONEAZA!

  1. atirdea spune:

    la ei prodi nu spune ca isi va da demisia in 5 minute ca la noi…

  2. herdesm spune:

    Asa este, numai ca uneori (de obicei la noi) 5 minute poate insemna si o viata. 🙂

  3. anonimul iesean spune:

    Zi-le ca le zici bine !!!!!!!!!!!!!!!1 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: