Republica Bananiera Romania


Toate evenimentele politice din ultima vreme nu fac altceva decât să confirme titlul postului meu din aceasta după-amiază. Scandaluri între ”Palate”, presedinte care sare public la ”gâtul” miniştrilor, miniştri care sar şi ei in replică la ”gâtul” presedintelui. Miniştri care acum au bani pentru pensii de exemplu şi după 4- 5 luni au pierdut acei bani, miniştri care dau solutii pentru creşterea veniturilor bugetului asigurarilor sociale prin creşterea consumului, etc. Toate acestea demonstrează încă o dată faptul că aceasta conducere nu are solutii viabile iar băieţii sunt clar amatori. România are la acest moment o conducere dezorganizată lipsită de coerenţă şi coeziune şi mai ales lipsită de programe. de viziune nici nu mai vorbim. Nu se văd ele programele pe termen scurt; pe termen lung ce să mai vorbim – valul e programul principal. Pe termen scurt e clar: obiectivul este încheierea mandatului; Nu conteaza cum – demişi să nu fie.

Ca nişte copii de 5 – 7 ani schimbă legislaţia prin ordonanţe şi hotarâri după nevoile lor personale sau de grup. De altfel de nenumărate ori în tara mentionată în titlu regulile au fost adeseori schimbate în timpul jocului, lucru interzis din punct de vedere moral . Comportamentul lor mi-aminteşte de filmele western in care cel mai iute de mână şi evident de obicei mai puternic scoate pistolul şi informează partenerii că e câştigător chiar dacă are o mână (de cărţi) proastă dar atenţie …… pistolul este aţintit asupra lor.

Cam aşa stau lucrurile şi pe la noi. Şi daca-n cotidian nimănui nu-i pasă şi nu ia atitudine, aceşti indivizi cu pretenţii de ”abili” politicieni işi fac de cap fără pic de jena şi e justificat – puterea este la ei. Dacă la o scară ”macronaţională” lucrurile stau pe aceste coordonate, de ce ne miră că Voiculescu cere celui cu voturile cele mai puţine să le dea cuiva, ”că doar este democraţie” şi dacă treaba nu iese aşa cum trebuie să le dea acelui indicat de patron ca pana la urmă se pare că PC este un S.R.L. iaR politica managerială aparţine patronului – Voiculescu in cazul de faţă. Nu cred că sistemul electoral adoptat de PC pentru acest congres este ceva prestabilit in statutul acestui srl scuzaţi partid, sau este ceva la fel de extraordinar precum congresul ca atare. Sau poate Voiculescu scolit la Londra (de unde a revenit ”conservator” convins), a aruncat un ochi peste ocean la americani si a conceput reguli noi, dar anunţate în timpul numărării votului – de unde clar şi notiunea de democraţie originala cu iz dânboviţean.

Până la următoarele alegeri ”TRĂIASCĂ REPUBLICA BANANIERĂ ROMÂNIA!” . Zarurile au fost aruncate in toamna lui 2004

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: