Bani, bani, bani!!!!!sau Poveste de iarna.


Cine l-a crezut pe Vosganian, care invitat la emisiunea lui Gâdea de la A3 că nimic nu sa scumpit sau că se va scumpi ceva, idem ” inteligentului” ministru, nu traieste în această ţară. Ne despart doar două zile de la acel eveniment şi aflăm cu emoţie, dar fară a fi surprins că incepând de mâine 01.02.2008, vom consuma gaze mai scumpe cu 8,5% . Asta nu inseamnă că numai vom prepara mâncarea sau ne vom încălzi mai scump. Ăsta este semnalul unui calambur al scumpirilor. Vor urma scumpiri în lanţ. Este suficient că ANRE a dat verde la scumpire. Toţi nebunii se dau la preţuri şi vom asista neputincioşi la o explozie a preţurilor in lanţ. Bucuria nebunilor(guvernantilor). Guvernului îi convine va taxa mai mult. În altă ordine de idei, pe fondul deprecierii leului de până mai acum doua zile, înclin să cred că totul a fost un aranjament făcut cu scopul ajustării (creşterii) preţurilor la produsele importate pe cotaţiile valutare ale momentului. Din acest moment scumpirile se vor inghesui in cateva zile cam la toate produsele, după care BNR va orchestra cu ”nevinovatie” aducerea leului acolo unde îi este locul în galeria valutelor mondiale. Au dat ei vina pe institutiile de stat care au facut cheltuieli impresionante la sfârşitul lui 2007, pe investitorii străini şi capitalul lor speculativ. Dar cred că ”speculativă” este politica economică şi monetară a celui mai impotent guvern pe care l-a avut România de 17 ani încoace. Eu trag concluzia că toată această isterie valutară este facută cu scopul cresterii artificiale a preţurilor pe baza parităţii cursului de schimb valutar ron/valută şi încercării ascunderii voalate a regresului economic din industria noastră. Ideea este că după ce vor creşte preţurile pe targetul dorit de guvern BNR va avea grijă să cuminţească leuţul (ron-uţul). Periculoasă este situaţia in care acest carusel al creşterii preţurilor va scapa de sub control şi cu siguranţă asta se va întâmpla. Guvernul duce o politică financiară duplicitară incercând să-si rezolve problemele financiare proprii dar şi problema de imagine: ei vor dori să fie generoşi cu populaţia (masa de manevră electorală) fiindcă e an electoral si dacă lucrurile scapă de sub control – ţap ispaşitor este capitalul străin speculativ… bla, bla,bla… . În acest moment consider că dl. Tăriceanu stă senin,naiv, hipnotizat parcă pe un butoi de praf de puşcă, iar ceea ce este culmea, detonatorul (telecomanda) este tot in mâna lui. Cred că avem de-a face cu un teribil ”vrăjitor” care-l coordonează pe premier sau şi mai nostim, Tăriceanu este victima unei ”jucării” de tip voodo. Mă intreb dacă nu cumva Băsescu este Vrăjitorul Voodo şi Mugur Isarescu este ”acul”? Şi mai ales când va apăsa pe buton?

Ceea ce este sigur este că odată preţurile crescute, niciodată nu au mai dat inapoi.În România sigur nu s-a întâmplat asta niciodata, de ce s-ar intâmpla acum?

Polemicus

P.S.1 Păpuşa Voodo are papion.

P.S.2 Luni presedintele Franţei va ţine un discurs în parlamentul României in scopul susţinerii Tratatului de la Lisabona pe care şi ţara noastră trebuie sa-l ratifice. Publicitate şi reclamă pentru acest tratat = 0 (zero). O fi şi aici vreun interes – lumea să nu ştie ce semnăm. Pe această temă suntem informaţi doar că onor preşedinte francez este frustrat de altitudinea mică cu care l-a înzestrat mama natură şi i se pregateşte un ”taburel” pe care să-l folosească la momentul discursului şi să-i dea o alta dimensiune.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: