Noi muncim, nu gândim!


Sub această lozincă hei-rupista onor premierul României a mărit lefurile demnitarilor. E de neânţeles cum o astfel de ”măsură radicală” este luată de premier la doar câteva zile dupa greva CFR-istilor şi pe fondul unor nemulţumiri salariale ale personalului din învaţamânt şi sănătate. Asta este România – cine-mparte parte-şi face. Eu unul sunt dezgustat. Măriţi-le fraţilor că o faceţi pe spinarea celor mulţi. Sintagma ”mulţi da’ proşti” este foarte nimerită pentru acest moment.

Eu unul văd toate aceste ”banale” evenimente ca şi o golănie şi o insultă adusă noastră a tuturor muritorilor de rând. Ce-o mai vrea şi ăsta, veţi spune unii dintre dumneavoastră. Până la urmă ce mare şmecherie lua omul 8000 de lei şi va lua la final (dacă ăsta va finalul creşterii salariale) in octombrie 8800 lei. La cât transpiră el pentru ţara asta ia şi el un plus de 800 lei – ”o nimica toată” la actualul salariu. Doar locuieşte in Bucureşti unde viaţa-i scumpă. Unde mai pui că s-au scumpit gazele, pâinea, metroul, tramvaiul, parcarea. Şi-ncă la câte se vor mai scumpi – e puţin. Numai că aceste ”o nimica toată” inmulţit cu numărul total al demnitarilor în cauză, rezulta ” o nimica toată” mai mare. Şi lucrurile nu se vor opri aici. La rândul lor miniştrii vor dori să mărească lefurile subalternilor si uite aşa vom obţine ” o nimica toată” foarte mare.

Şi ca lucrurile să nu bată prea tare la ochi ia acordat şi ”adversarului” din Cotroceni o marire, o idee mai consistentă. Să nu bată la ochi. Încerc să-mi imaginez cum a sunat el pe Preşedinte cu gând să-l informeze de mărire şi acesta nu ia răspuns. Văzând aceasta a sunat pe fix la Cotroceni şi la cerut pe Base’. ” – Nu vorbesc cu el dacă vrea să discutăm despre Norica”, ”- Nu, dom’ preşedinte, nu e vorba de Norica ci de lefurica”, ” – pai, aşa zi măi Căline”, ” – Ia zii, la ce te-ai gândit?”, ” -Păi dom’ preşedinte cred că 9055 lei ar fi de-ajuns”. ” Bă Căline nici nu ştii cât de mic începi să fii. Şi şefu’ de cabinet a lui Sarkozy are mai mult….”. ” – bine, bine nea’ Traiane dacă zici mata, bre; hai să fie nici ca matale nici ca Sarkozy 9.554 de lei da, din toamnă bre că le-am promis la fraieri că din vară dacă economia dă semne de viată vom creşte salariul minim la 550 bre’ şi oricum cu creşterile asta de preţuri de-or să vină no’r să mai stea cu ochii pe noi ci or să se învârtă precum titirezii.”

Polemicus

Acesta este un dialog imaginar intre personaje imaginare. Orice coincidenţă cu persoane din viaţa reală este pur întâmplătoare.

Reclame

3 Responses to Noi muncim, nu gândim!

  1. PHALLAS spune:

    UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE…..CA MARE NEVOIE MAI AVEM DE TINE!!!!!!!!!!!! POATE S-A RIDICA UN ALT TEPES DIN MULTIME SI NE-A PUNE PE NOI SA PREGATIM TEPELE CELOR ALESI CU LEFILE MARI!!!!!!! EU O VREAU PE-A PREMIERULUI SI PE-A LUI NASTASE!!!!!!!!!!!

  2. TraianViteazu' spune:

    Caragiale….:)))

  3. UNGURU spune:

    FELICITARI ESTE UN BANC BUN ,TE SALUTA UNGURU,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: