Incompetenta LTD (S.R.L., gmbh, Inc.)


Aceasta este in mod generic denumirea guvernului condus de Tariceanu. Si aici ma refer in special la ministerele care au importanta vitala pentru bunul mers al lucrurilor in tara noastra. La acest capitol, campioni la varf sunt Vosganel si Pacurel(un soi de Balanel si Miaunel). Astia doi se intrec in a face gafe. Pacurel vine si da de capul lui ordine de marire a bazei de impozitare pentru atragerea de noi sume la buget, despre care de altfel, am scris la momentul potrivit. Am ramas uimit cand la doua trei zile Pacurel da vina pe tehnicienii din minister care l-au elaborat si i l-au „strecurat” sub nas. Halal ministru; „dom’ primar” Pacurel semneaza cu ochii inchisi orice i se pune sub „bot” adica mai modern spus pune botu’ pe orice. Cum vine asta dom’ Pacurel? Adica, functionarii aia din minister se plictiseau si-n loc sa faca si ei un conquiztador cum fac parlamentarii pe la sedinte, inventeaza din exces de zel ordine gen cel in discutie. Doamne, dom’ Pacurel ce subalterni harnici aveti. Eu ii vad de cate ori „vizitez” institutiile de stat locale, foarte plictisiti si apatici, fara nici un chef de munca daramite sa mai faca lucrari asa „grele”. Sanctionatii pe cei in cauza cu o prima consistenta.

Omu’ bun la toate, Vosganel deja a tampit televiziunile zilele aceste cu aparitiile pe la talk- show-ri; macar de-ar fi spus lucruri destepte dar de unde numai cretinisme. Mai dom’ Vosganel, problema e din start pusa prost de cand ati remaniat sau ma rog ati schimbat structura guvernului. Doua portofolii asa mari, economia si industria pe de o parte si finantele pe de alta parte nu puteau si nu trebuiau comasate sub „sinistra” dumneavoastra conducere. Daca programul dumneavoastra este de 8 ore/zi, ca inteleg ca nu prea platiti orele suplimentare, nu vad cum in 4 ore rezolvati economia si industria iar in cealalta jumatate de program faceti si administrarea financiara a tarii? Problema mare pe care o aveti domnule Vosganel, este a cheltuielilor nu a colectarii sumelor atrase la buget. Banii se aduna; leu cu leu se umple sacul. Problema este a cheltuielilor si acesta este un termen elegant; cuvantul corect este de risipire a acestor acumulari. Uitati cam cum stau lucrurile in practica. O societate comerciala cu aprox. 186 de angajati constituie intre mai 2006 si iunie 2007 ca datorie la bugetul de stat intr-un interval de 12 luni aproximativ 7,5 miliarde de lei. Daca societatea are datorii restante principale din urma, la care in mod sa zicem firesc ati aplicat majorari si penalitati, in 2006 ati venit si ati facut o smecherie, care pe romaneste este mai degraba o excrocherie si ati eliminat numarul de evidenta a platii si ati stabilit o „noua ordine de stingere a datoriilor”, alta decat cea din codul de procedura civila. Prin aceasta smecherie, functionarii de la fisc puteau sa utilizeze sumele platite de contribuabilul persoana juridica pentru stingerea celor mai vechi obligatii ca vechime. Astfel, daca societatea avea datorii, ea nu mai reusea sa tina pasul cu plata datoriilor fiindca sumele achitate le duceti catre penalitati si majorari, care de fapt sunt sume cu care acordati prime si stimulente functionarilor publici care culmea, nici nu erau taxate si impozitate in mod corespunzator cel putin pana la decembrie 2007. Cica din 2008 s-ar impozita cumva si astea. Cred ca asta explica „furia” acelor functionari din ministerul lui Pacurel de s-au apucat sa gandeasca ordine ministeriale care sa impoziteze sume modeste pe care un angajator le poate acorda angajatilor in limita deductibilitatii fiscale. Asta-i guvern dintr-o adunatura de neispraviti parveniti politic, care au ajuns la varf datorita unor combinatii de nevoie.

Va opuneti cu mare tam-tam reducerii TVA-ului la alimentele de baza, spunand ca nu se poate face o astfel de modificare in timpul exercitiului bugetar. Va intreb eu acum, cand ati introdus „taxa pe viciu” a lui Nicolaescu – un alt performer al guvernului Taricel undeva prin martie, aprilie 2006 parca nu era tot undeva in timpul exercitiului bugetar?

Ce trebuie sa tineti minte cat o fi sa traiti pe lumea asta. Niciodata un salariu, o retributie nu poate fi marita dupa bunul plac (cum se intampla cu spaga). Un salariu marit este expresia unei productivitati crescute si nu rezultatul presiunilor sociale sau sindicale. Eu sunt de acord sa platesc mai mult pentru mai multe produse „create” in acelasi interval de timp, nu sa caut sa SCUMPESC acel produs pentru ca sunt obligat sa dau un anumit salariu. Schema asta a voastra este foarte ticaloasa si incurajeaza LENEA. „Lasa ca e obligat (angajatorul) de lege sa-mi dea salariul asta……”. Luna trece , leafa merge noi cu drag muncim.

Ma uit cu groaza si vad ca nu stiti ce taxe sa mai inventati ca sa ne goliti buzunarele, dar nu cautati sa vedeti cum cheltuiti banii pe care-i strangeti. Ori sunteti orbi ori sunteti prosti!

Luna asta am cerut rambursare de TVA; Va iesi razbel fiindca va voi arata cum o aceeasi lege este aplicata diferit dintr-un judet intr-altul functie de nevoile fiecarei administratii fiscale judetene. Deja miroase a „legea bunului plac” adaptata la nevoile „locale”

Polemicus

Reclame

2 Responses to Incompetenta LTD (S.R.L., gmbh, Inc.)

  1. […] ” de când mama m-a facut!”. Astia nu au nici o jena in ceea ce fac cu banul public, ce viseaza noaptea incearca sa faca ziua , emit ordine peste ordine cu o productivitate demna de intrecerea socialista, pe care apoi le […]

  2. […] Incompetenta LTD (S.R.L., gmbh, Inc.) March 2008 1 comment […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: