PSD = Partidul Sinucigas Demo-dat


Raman surprins de discutiile din PSD vis a vis de nominalizarea lui Vanghelie drept candidat la primaria generala a Bucurestiului. O posibila nominalizare de acest gen m-a lasat „masca”. Nu am nimic personal cu Dl. Marean Vanghelie, dar cred ca PSD-ul nu este constient de miza pentru primaria capitalei prin prisma alegerilor generale care vor urma. Nu-i inteleg! Ma intreb al cui exponent este Vanghelie in masa de bucuresteni cu drept de vot. Daca in sectorul 5 am inteles ratiunile pentru care Vanghelie a castigat atatea mandate, lucrurile nu pot sta la fel la nivelul primariei generale. Totusi, candidatul Vanghelie nu poate fi idealul de primar al bucuresteanului de conditie medie. Cele doua clase mai mult ca trenul pe care le are Vanghelie, nu poate fi unilateral atribut al idealului de primar al nici unei comunitati din Romania. Ca roman, inteleg si nu sunt exigent atunci cand un om politic sau ma rog, o persoana publica incearca sa spuna ceva intr-o limba straina si cate-o data nu-i iese, dar nu sunt de acord si sunt exigent atunci cand, intr-o interventie, aceeasi persoana face grave si repetate greseli de limba romana. Conform Constitutiei, limba oficiala in Romania este limba romana dar, limba romana literara nu cea de maidan invatata de unii gen Vanghelie, pe-acolo pe unde se duceau cand chiuleau de la scoala. Suntem la cateva zile distanta dupa scandalul mediatic provocat de dezacordurile fiicei presedintelui cu diferite ocazii. Cu ce este mai breaz „Vanghelie care este” fata de tanara secretara a TD-L-ului. Ultima, se zice ca ar fi facut si ceva facultate dar se pare ca a ramas in cap cu putina stiinta, iar la romana se ia la intrecere cu Vanghelie. Cu alte cuvinte cred ca bucurestenii sau saturat de chiriasii de pana acum din primaria capitalei, dar sa-i tentezi cu un primar general de talia lui Marean consider ca este o insulta adusa cu inconstienta cetateanului bucurestean. Nu toti bucurestenii sunt PSD-isti. Cei mai multi s-au saturat de povestile care li se servesc pe tava odata la 4 ani si ori nu se vor mai prezenta la vot, ori vor incerca sa dea girul lor unui candidat independent. Candidatura lui Vanghelie daca se va realiza, este cred o ultima incercare a PSD-ului de a pune mana pe primaria Bucurestiului, urmatoarea nemaifiind posibila fiindca, cu un stindard ca Vanghelie vom asista la Demonstratia de Sinucidere electorala a Partidului celor trei crai de la rasarit (Iliescu, Geoana, Nastase). Chiar daca de cativa ani buni a organizat „vanghelioane”, anul acesta a invitat profesorii la nu stiu ce petrecere si le povestea ceva despre bonuri de masa, chiar daca va plusa si va gasi ceva si pentru cadrele medicale si-i va invita si pe acestia la cine stie ce petrecere, Marean Vanghelie, uita ca bucurestenii au ceva ce lui ii lipseste si anume – inteligenta .

Polemicus

Later addendum. La ora tarzie in noapte, „Vanghelie care este” invitat la Nasu’ lui Radu Moraru, ne scapa informatia ca are contract de consiliere cu 7 din fostii consilieri a lui Tony Blair. In mintea mea, s-au nascut imediat doua intrebari:

1. Cu ce bani (de unde) ii plateste?

2. Care este valoarea contractului?

La cat de sarac cu duhul este Marean, a fost nevoie de 7 consilieri dar dupa prestatia din emisiune, cred ca mai era nevoie de inca 7.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: