La vita e bella! Daca stii cu ce partid sa „te dai”!


Ma amuza „supararea” si uimirea exprimata de postul lui Moromete vis a vis de posibila pactizare dintre PSD si sindicate. La vita e bella! este raspunsul pe care-l vor primi liderii de varf din confederatiile sindicale daca vor pactiza cu „diavolii” – nu conteaza din ce partid sunt cei din urma. Nimanui in ziua de azi nu-i mai pasa de ceilalti. In fond si la urma urmei, vor mai aparea unu, doi sau maxim trei imbogatiti politici si vor fi mai saraci 200 – 300 de romani. Este de fapt transcrierea „legii junglei” ca o lege organica nescrisa a politicii romanesti.
Istoria se repeta. In cazul in care nu va reamintiti, Miron Mitrea, a patruns in PsD ( pe atunci PdsR) tot din mediul sindical. La presiunea sociala a sindicatelor care amenintau cu greve Psd-ul a oferit „os de ros” sindicatului prin acordarea unui fotoliu ministerial liderului de atunci Mitrea Miron, dupa care, individul vazand cat de bine poate sa o duca „s-a facut” membru de partid cu acte-n regula. Asta se intampla prin 1996. Daca o sa cautati imagini prin presa vremii dintre ’90 si ’96 sau imagini Tv din aceeasi perioada, veti avea surpriza sa vedeti pe Miron Mitrea in postura de lider sindical amarat si jigarat, vai mama lui, iar in imaginile filmate cand il vedeai „simteai” mirosul de motorina invadandu-ti casa odata cu imaginea „justitiarului” lider sindical, iar acum nu-i mai ajunge nimeni cu prajina la nas. Cand il vezi acum pe sticla simti mirosul de opulenta si bogatie a „distinsului” ex – ministru al transporturilor si abia atunci mi se face greata. In afara de faptul ca DNA-ul se face ca-l cerceteaza, el se face ca da cu subsemnatul pe acolo, in rest nimic nou sub soare.

Taranistii, n-au stat nici ei cu mana-n san. Patru ani mai tarziu, un alt lider sindical, invidiindu-l pe Miron se lanseaza in politica, acordand pentru ceva timp liniste sociala guvernului taranist de atunci. Este vorba de Victor Ciorbea, cel care si acum mai cauta „luminita de la capatul tunelului”.
Analizand situatiile de mai sus si uitandu-ne dupa activitatea actuala a celor doi fosti lideri sindicali, tragem concluzia ca Miron este un parvenit politic, in timp ce se pare ca Victor Ciorbea pe care-l vad (cateodata invitat la cate o emisiune) dezamagit, fost o „victima” a curvasariei politice dambovitene.

Nu intamplator inteleptul popular a spus: „Interesul poarta fesul”

In speranta ca-si vor regasi sprijinul electoral, „pare normal” demersul celor de la PSD in a incheia pacte cu sindicatele si la cat de disperati sunt promit liderilor sindicali orice. Chiar cioara de pe gard!

Si asta nu e totul. La Buzau de exemplu cei de la PD-L printr-un fost lider Victor Mocanu au incercat sa incheie o alianta secreta cu PSD-ul pastorit in plan local de Ion Vasile – controversatul tata al singurei jurnaliste romance rapita in Irak, pentru sefia consiliului judetean. Pasenta nu a iesi, Mocanu a fost dat afara din PD-L si a doua zi a fost rapid înregimentat in „legiunea” PSD Buzau (Mocanu a fost si membru marcant PNL). Ca de, vin alegerile si orice membru este binevenit, nu conteaza daca mai ieri se „scuipau”, fiind in entitati politice diferite, cica chiar in opozitie cateodata.

Si hai ca dau dintr-una intr-alta acum. La Ramnicu Sarat e si mai si. Parca a intrat necuratu’ in ei. Candidatii „importanti” la primarie: Viorel Holban preot, candidat PNL, independent ar fi fost normal sa scriu fiindca Bisrica Ortodoxa Romana a dat un comunicat… , ajuns printr-o „fulminanta” ascensiune liderul organizatiei municipale PNL; un”Fat – Frumos” al politicii locale care doar din decembrie 2007 pana in februarie 2008 ajunge lider de organizatie dupa cum reiese din prezentarea pe care si-a postat-o pe http://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Pagini_de_%C5%9Fters/Viorel_holban, dar care a fost ulterior stearsa din considerente de autopromovare. A sa nu uit, pana in 2004 a fost seful TSD ( tineretul social democrat), consilier local PSD, unde era in calitatea sa principala de membru PSD, coleg si subaltern al actualului său contracandidat Constantin Ghinioiu („o bunicuţă” a politicii locale), actual primar, inginer agronom – pensionar si ăsta, o „oaie ratacita” acum la PD-L. Se ceartă ăştia-n draci; va fi o campanie foarte agresiva la Ramnicu Sarat atât pentru funcţia de primar cat si pentru posturile de consilieri locali.

Polemicus

Anunțuri

One Response to La vita e bella! Daca stii cu ce partid sa „te dai”!

  1. moromete spune:

    mie mi s-a parut normal sa comentez nu pentru ca as fi propriu-zis suparat ci pentru ca nu inteleg de ce nu exista o reactie la nivelul membrilor de sindicat legat de pactizarea adta. Pana la urma nu-i treaba mea ce fac liderii de sindicat avand in vedere ca nu-s membru de sindicat. Insa e absurd modul de operare al sindicatelor. Nu vor obtine mai mult colaborand cu puterea decat r putea obtine opunandu-se constructiv…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: