Să trăiţi (bine) tovarăşe Puiu HAŞOTTI!


Dupa cum scriam cau ceva timp in urmă, în România contemporană nu exista încă pluralism politic decât la figurat. Toate partidele existente pe curcubeul politic românesc sunt de fapt copiii răposatului PCR condus cândva de „cel mai iubit fiu al poporului, tov. ……”. Dupa cum exprimam la acel moment, in Romania nu avem partide de stânga sau de dreapta – toate au aceeasi sorginte comunistă, dacă le enumeri de la stânga catre dreapta sau viceversa, ele sunt aceeaşi Marie dar cu altă pălărie. Această observaţie este întărită de declaratia tovarăşului Puiu Haşotti comentând represiunea grupului de „manifestanţi turbulenţi” oploşiţi într-o hală de la ” Timpuri Noi”.

Nu aş fi fost surprins dacă declaraţia in discuţie venea din partea unor reprezentanţi ai PSD-ului sau din partea preşedintelui PRM, dl. Corneliu Vadim Tudor. Dar, din nefericire, autoturismul in care se afla dl. C.V. Tudor, în seara de 02 aprilie 2008, a fost implicat intr-un regretabil accident rutier în zona Ghica Doamna, şi surse media susţin ca dl. Vadim Tudor s-a lovit in timpul coliziunii la cap, dar se pare că trauma internă a fost provocata in capul vicepreşedintelui liberal Haşotti. Nu se explică altfel declaraţia liberalului referindu-se la incidentul de la Timpuri Noi: „mai bine se face o eventuală nedreptate decât să fie tolerată o dezordine”.

Exprimarea domnului Haşotti este specifica liderilor comunişti dinainte de ’89, iar intervenţia trupelor de ordine este specifică organelor de represiune din acele timpuri. Încă o dată se confirmă teoria conform căreia în România, ferească Dumnezeu să ai de-a face cu organele de poliţie sau Jandarmerie, că ăştia intâi te bat bine şi apoi întrebă cum te cheamă şi ce-i cu tine pe acolo.

Auziţi, dom’ Haşotti, vă reamintesc că suntem în 2008, România este membru al Uniunii Europene, membru NATO si organizatorul summit-ului NATO Bucureşti 2008, o ţară civilizată şi nu bananieră aşa cum o percepeţi dumneavoastră şi partidul dumneavoastră. Cu presă străină în Bucureşti în număr mai mare decât numărul participanţilor la summit-ul NATO nu era necesar să se intervină în forţă asupra unui grup minoritar care era oricum monitorizat de toate instituţiile abilitate şi se cunoştea intenţia acestei grupări anti – NATO. Acei tineri nu au manifestat turbulent, nu au incendiat magazine sau autovehicule cum s-a întâmplat în Franţa, deci nu vad pentru care motiv forţele de ordine au intervenit in această manieră. Repet, din declaraţiile date de instituţiile de ordine publică, rezulta că acestea monitorizau gruparea în cauză şi dacă ştiau mai multe, puteau interveni ”discret” şi din vreme pentru a-i determina să-şi schmbe intenţia. Astfel de manifestari sunt „sarea si piperul” unor astfel de reuniuni si existenta lor este o expresie a democratiei si a libertatii de exprimare si a altor pareri.

Oricum, intervenţia acelor trupe demonstrează că traim inca intr-o tara politianist-totalitara, dar arata ca se pot găsi soluţii pentru a eradica maladii mult mai grave ale societăţii românesti gen coruptie, hoţie, prostituţie sau în general orice actiuni cu caracter antisocial. E suficientă o razie şi o intervenţie de acest gen pentru a stârpi aceste fenomene, dar nu se vrea fiindca de pe urma lor trăiesc şi ei.

Deci, incă odata, doresc să-l „felicit” pe tovarăşul Puiu Haşotti pentru atitudinea etică, spiritul civic, comunist şi marxist leninist pe care le-a adoptat, expresie a „liberalismului” care defineşte politica, atitudinea şi grija partidului naţional liberal al carui exponent este Hasotti faţă de om. Ca şi recomandare, îl sfătuiesc pe domnul Haşotti să ceară scuze public poporului român pentru acesta declaratie, după care să se retragă frumuşel la ” casuţa de la ţară” unde sa-şi petreacă într-un peisaj idilic tot restul vieţii. Să trăiţi (bine) tovarăşe Haşotti, că domn aţi fost destul………..

Polemicus

Later addendum. Zice-se ca Puiu Hasotti retracteaza cele de mai sus si-si cere scuze public. In ciuda acestei ultime luari de pozitie nu sunt convins ca acesta a facut-o din convingere, sau si-a dat seama cat rau a putut provoca imaginii PNL -ului si asa suficient de sifonata de incompetenta guvernului. Indiferent de explicatiile pe care incearca sa le dea, parerea mea despre partidele din Romania ramane deocamdata cea exprimata la inceputul acestei postari.

Nu sunt avocatul PSD in aceasta chestiune, despre care acelasi Hasotti spune „Cat despre solicitarea PSD, pe aceasta tema, ca ministrul de Interne sa ceara scuze pentru interventia in forta, mai intai sa ceara liderii social-democrati iertare pentru mineriade si dupa aceia mai discutam”, vreau sa-l anunt pe dl. Hasotti ca in chestiunea „tinerilor anarhisti” PSD – ul ar fi fost mai „subtili” si-ar fi apelat la serviciile acelorasi mineri pentru a-i linisti pe tinerii de la Timpuri Noi, si n-ar fi avut nici o problema de a-si cere scuze…, doar au fost …..minerii. Ce sa-i faci daca liberalii n-au si ei „minerii” lor. ( 05.04.2008. 08:52 pm)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: