Ascaris lumbricoides politicus sau Limbricul politic!


Aşa cum cu regularitate apar in regiunile tropicale musonii, începe şi-n România sezonul alegerilor. Acest sezon debutează în acest an cu alegerile locale. Cu acest prilej în peisajul zoologic electoral apare la suprafaţa mediului politic românesc o vietate care vreme de patru ani a stat ascuns in intestinele economiei nationale având o afinitate deosebită către instituţiile bugetare. Este vorba de Ascaris lumbricoides politicus sau mai pe româneşte Limbricul politic.

Ascaris lumbricoides politicus este un vierme cilindric cu extremităţile ascuţite, de culoare, aici e o problema, alb-gălbuie specia de baza şi cu o lungime de 15-20 cm (ajungând câteodată şi la 1,60 m). În 18 ani aceast parazit a suferit mai multe mutaţii genetice, el luând mai multe culori şi asemeni cameleonului, ia o dată la patru ani culoarea şi comportamentul specific partidului politic care vine la putere. El prezintă dimorfism sexual, femela fiind mai mare decât masculul. La capătul anterior, limbricul politic are orificiul bucal cu care debiteaza numai inepţii, înconjurat de trei buze groase cu care ştiţi voi ce face…., iar la capătul posterior – orificiul anal. Limbricul politic este primul din seria animală la care aceste două orificii sunt separate. Ce este demn de reţinut ca acest specimen este lipsit complet de creier şi deci de orice urmă de inteligenţă iar la mânie se face de culoare roşie şi nu mai are logică in exprimare.

Înaintea sezonului alegerilor, limbricul politic „intră” în aşa zisul atac de panică fiindcă are temeri în ceea ce priveşte funcţia sa şi perspectiva sa viitoare. El începe să facă calcule, să prospecteze mediul politic pentru a vedea în ce măsură poate să-şi asigure încă patru ani de viaţa liniştită şi parazitară – aşa cum îi stă bine oricărui limbric politic. In acest sezon el devine foarte irascibil – nu ca ar fi jovial in restul anotimpurilor politice si irascibilitatea lui atinge nivele periculoas de alarmante atunci cand i se schimba seful. Ca trăsătură comună, am observat că această specie de limbrici provine din foste unităţi economice de stat care au fost fie falimentate, fie scoase la vânzare şi noii patroni nu prea au avut nevoie de astfel de paraziţi. Limbricul politic s-a învăţat să trăiască pe spatele nostru, sta cu mâna-ntinsă şi aşteaptă să-i plătim taxele încă o lună, habar neavând despre cum se fac banii în ziua de astăzi.

Orice asemănare cu un ”prieten” de-al meu este absolut întâmplatoare!!!!!!

Aştept cu interes să completaţi cu observaţii personale informatiile despre acest parazit contribuind astfel la dezvoltarea ” ştiinţelor politice româneşti” de după 1990.

Later addendum. Poate ca identificarea tuturor caracteristicilor acestui vierme cu aspect humanoid va permite exterminarea lui in cel mai scurt timp, astfel incat economia romaneasca sa cunoasca o revigurare accelerata si vizibila cu ochiul liber ( la acest moment consider ca dezvoltarea este microscopica).

Anunțuri

One Response to Ascaris lumbricoides politicus sau Limbricul politic!

  1. […] minim pe economie , undeva la 450 – 500 ron/luna si care trudesc ca lună de lună această nevertebtată politică să plece mulţumită acasă după ce incasează “amarâta leafă de funcţionar […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: