TACHE IANCHE SI CADAR – alegeri locale Primaria Ramnicu Sarat!


Scuze pentru restanta din 16 mai 2008 Electoral 100%, emisiunea electorala organizata de TV SAT 2002.

La acesta editie, invitati au fost candidatii la functia de edil sef al municipiului Rm. Sarat in persoana: Dl. Manzala – PSD, Dl. Constantin Ghinioiu – PD-L si dl. Neculai Zamfirescu independent sustine dansul dar pe listele PNTcd. Mai mult o fabrica de vorbe discursul domniilor lor. Manzala trage tare ca el candideaza fiindca l-au rugat membrii PSD din organizatia municipala Rm. Sarat (auzi frate, s-au terminat desteptii din PSD Rm. Sarat – dansul este singurul supravetuitor!!!!), domnul Ghinioiu ne spune ca a avut si realizari in mandatele anterioare, dar in discursul domniei sale apare cu ritmicitate expresia „am totusi regretul ca nu am reusit….”, iar domnul Zamfirescu pluseaza cu infiintarea unei universitati la Ramnicu Sarat.

O sa transmit cate un mesaj domnilor candidati si o sa fac remarcile in ordinea inversa prezentarii; Deci, domnule Zamfirescu, proiectul dumneavoastra „miroase” mai mult a afacere – inseamna ca nu sunteti familiarizat cu notiunea de universitate. Aceasta notiune pe langa dotari gen: amfiteatre, laboratoare, sali pentru seminarii, sali lectura, biblioteci, cadre didactice – pentru instruire, camine, cantina, loc de distractie in campus (eventual) pentru timpul liber, presupune si existenta macar a unui teatru, opera sau filarmonica, cinematograf, pentru ca si astfel de institutii concura la formarea intelectului unui aspirant la o diploma de studii superioare. Ce ofera Ramnicu Sarat in acest sens? O sa va raspund tot eu. O casa de cultura (mai curand de incultura) – condusa de o persoana care nu cred ca are calitati, talent si competente in acest domeniu, si credeti-ma ca am fost de vreo doua ori si m-am lecuit. Mirosuri aproape pestilentiale, scaune JEGOASE, instalatie de urlete – nu de sonorizare etc. etc. Probabil ca va ganditi sa-i incolonati si sa-i duceti la Buzau sau de ce nu la Bucuresti pentru astfel de spectacole.

Am ramas surprins sa aflu ca la Ramnicu Sarat, primarul Ghinioiu contabilizeaza un numar de 7500 de pensionari care beneficiaza de serviciile economatului, iar la nivel de municipiu dansul are evidenta unui numar total de 11500 de pensionari. Am ramas surprins facand un calcul simplu. Populatie municipiu cam 40000 de locuitori, din care 11500 pensionari, vin eu si aproximez elevi, prescolari probabil sa zicem vreo 9000 de persoane si ce mai ramane: 19500 de persoane apte de munca dintre acestea vro 500 sa admitem sa lucreaza prin institutii publice, servicii publice, administratie. Barbatii, in majoritate nu prea au pe unde munci mai raman femeile probabil vreo 8000 – 9000 din care mai bine de jumatate lucreaza prin firme de confectii, iar restul servicii, comert etc. Sa nu uit cam 3000 – 3500 plecati pe afara (dupa opinia mea). Pai cum ai vrea frate buget local puternic doar cu 9000 de femei care muncesc. Ramnicul prin potentialul uman pe care-l are trebuia sa fie departe pentru ca daca ar fi avut o dezvoltare industriala gandita pe criterii economice de piata putea fi mult in fata altor localitati tinand cont ca putea antrena si forta de munca din comunele si satele limitrofe care aproape au „fuzionat” cu urbea.

Domnul Manzala filosofeaza pe teme clasice. Bugetul ramnicului este subventionat, doar 26% este din surse proprii, restul de la bugetul de stat. Ce coincidenta buget cam 30% din surse proprii – populatie activa 1/3 din numarul vietuitorilor acesteii urbii. Parc industrial, sosea centura…….. fondurile europene le-a luat mintile……..

Va ofer in continuare imagini:

si stabiliti dumneavoastra care- i Tache, care-i Ianche si cine-i Cadar?…..SUCCES

Reclame

22 Responses to TACHE IANCHE SI CADAR – alegeri locale Primaria Ramnicu Sarat!

 1. Deci, domnule Zamfirescu, proiectul dumneavoastra “miroase” mai mult a afacere – inseamna ca nu sunteti familiarizat cu notiunea de universitate. Aceasta notiune pe langa dotari gen: amfiteatre, laboratoare, sali pentru seminarii, sali lectura, biblioteci, cadre didactice – pentru instruire, camine, cantina, loc de distractie in campus (eventual) pentru timpul liber, presupune si existenta macar a unui teatru, opera sau filarmonica, cinematograf, pentru ca si astfel de institutii concura la formarea intelectului unui aspirant la o diploma de studii superioare.

  SINCER, cred ca trebuie sa existe un inceput, chiar daca este declansat de un visator. Sunt de acord ca este o afacere, dar nu a mea, ci a urbei. Cel putin eu asta doresc.

 2. herdesm spune:

  Sustin ideea sau mai bine zis teoria conform careia o persoana apartine „clasei intelectuale” nu numai daca a absolvit o institutie de studii superioare. Apartenenta la aceasta categorie si acceptarea de sa spunem asa – noi membri – este data si de nivelul de educatie culturala, artistica, literara, muzicala a celor in cauza. Sunt intru totul de acord cu dumneavoastra dar inceputul trebuie sa cuprinda intreaga arie curiculara. Ma asteptam ca in replica sa ne expuneti un plan punctual pentru a reda casei de cultura o multifunctionalitate care sa poata permite realizarea celor sugerate de mine plecand de la igienizare si ajungand la activitati cu caracter artistic diversificat. Asta pana cand se va reusi construirea unor obiective culturale cu destinatii corespunzatoare specificului fiecarei activitati culturale.
  Oricum va urez succes in campania electorala si va felicit pentru curajul actiunii pe care o intreprindeti.

 3. Doresc sa declansez dorinta tinerelor cadrelor didactice ramnicene de a deveni universitari si in acest fel la rm.sarat sa se inceapa asaltul cultural, am nevoie de mult ajutor, pana acum am fost tratat cu neincrerdere desi Centrul universitar pe care-l conduc la Rm Sarat inscrie pana acum un numar de 333 absolventi de studii postuniversitare ( 215 absolventi ai cursului de perfectionare profesionala postuniversitara, curs organizat de Facultatea de Drept aUuniversitatii Babes Bolyai Cluj Napoca si 118 mastreranzi ai Universitatii Ecologice Bucuresti)
  In esenta sunt mai mult psihocriminalist decat intelectual, am fost si raman un practician chiar si in fata studentilor. In amfiteatru de foarte multe ori sunt rasplatit cu aplauze Arta si muziuca o am in sufletul meu de psihocriminalist. Priviti coperta revistei romane de psihocriminalistica. Cu stima N.Zamfirescu- a se vedea http://www.psihocriminalistica.ro

 4. herdesm spune:

  va recomand prudenta; un contracandidat de-al dumneavoastra la primarie, ne anunta ca va incepe la Ramnicu Sarat in forta „revolutia culturala”. Sincer, penultima persoana care incepuse, pregatea si a enuntat pentru ultima data intr-un discurs politic romanilor despre „revolutia culturala” a decedat in 25 decembrie 1989. E curios cum dupa atatia ani vine cineva si ne promite…..”revolutie culturala”. Sper ca asaltul cultural de care spuneti sa nu fie sinonim cu revolutia culturala.

 5. „Sper ca asaltul cultural de care spuneti sa nu fie sinonim cu revolutia culturala.”

  „Asaltul” asupra celor care au impiedicat actul de cultura la rm.sarat, asupra celor care l-au mimat, asupra celor care au profitat de sume destinate artei si culturii, asupra celor care au ascuns realizari ale ramnicenilor. Desii in rm.sarat exista un centru universitar de cinci ani monografia din anul 2006 nu face nici o referire.

 6. herdesm spune:

  Abia astept sa vad acest asalt!!!! Voi fi mandru sa fiu contemporan cu astfel de evenimente…..
  Si Buzaul, Focsani, Bacau, Pitesti,Ploiesti au mici centre universitare si cu toate acestea copii nostri se duc spre centre de traditie si recunoscute international gen Iasi, Bucuresti, Clujul atat de cunoscut dumneavoastra. Sincer va admir curajul si indarjirea cu care sustineti un astfel de proiect, dar parerea mea pur personala este ca nu este o tema prioritara pentru ramniceni. Domnule Zamfirescu, sunt oameni in acest oras (municipiu cum ii place interlocuitorului dvs. de la tv Ghinioiu) care nu au ce pune pe masa, sunt oameni care muncesc de dimineata pana seara pe un salariu de subzistenta. Ce este consider eu mai grav este ca barbatii care sunt considerati capii familiei si conform unei traditii sa-i spunem populare romanesti inainte vreme aveau salariul cel mai mare din casa acum nu prea mai au pe unde munci la Ramnicu Sarat – au devenit „casnici”. Intr-o perioada de convulsii politice cand miza este electorala, suntem victimele orgoliilor politicianiste. Cresterea salariilor trebuie sa aibe acoperire in productivitate – ori la noi lucrurile nu stau chiar asa. Cel putin la Rm. Sarat au mai crescut salariile un pic….. sa mai inchis o firma. Taxele si impozitele angajatilor si angajatorilor sunt mari, impovarator de mari. In decursul unei luni un salariat munceste cam 45 – 50% pentru stat. Ca ce chestie, ce-i ofera statul de banii astia? Ne-am obisnuit ca odata pe an sa „vina” contractul colectiv de munca la nivel national si sa stabileasca salariul minim pe economie, se aseaza toti acolo si gata. Si asta nu ar fi nimic daca dupa aceasta sau de multe ori inainte toti incep sa-si scumpeasca …… marfa (produse alimentare, energie, carburanti, produse nealimentare etc.) Totul e o brambureala tipic romaneasca cu puternic iz balcanic. In loc sa ne desteptam mai rau ne indobitocim scuzati-mi expresia nu tocmai …..academica.
  Cat despre monografia despre care vorbiti….. sunt carti intre carti; cine stie cu ce scop a fost tiparita…… va amintiti de „Eterna si fascinanta Romaniei”! A castigat cineva un ban, poate public din asta…. . E loc sub soare pentru toata lumea…….

 7. „sunt oameni care muncesc de dimineata pana seara pe un salariu de subzistenta.”

  Asa este! Pot scapa de saracie doar primind salarii care sa permita acast lucru. Ideea infiintarii unor capacitati de productie si executie in autoritatea primariei are drept scop exemplul posibilitatii acordarii unor astfel de salarii.

  „Cresterea salariilor trebuie sa aibe acoperire in productivitate – ori la noi lucrurile nu stau chiar asa.”

  Motivarea permite cerinta, sunt convins ca cerinta adresata unor oameni motivati devine inteleasa. Contez pe atmosfera pozitiva a colectivitatii salariale. Am o experienta trecuta cand politia mergea si fara mine. Exista puterea exemplului.

 8. herdesm spune:

  Sincer , parerea mea ca in general o primarie nu ar trebui sa se ocupe de problemele locurilor de munca si nivelul de salarizare a membrilor comunitatii.
  Aceste atribute sunt insa obligatorii pentru mediul de afaceri. La noi insa actuala legislatie a muncii este o legislatie a lenei; An de an se stabileste un minim pe economie, toti se aliniaza acolo, ….. statul isi ia taxele ….. si toata lumea este ……fericita. Ar trebui ca nivelul de salarizare sa fie un atribut al pietei fortei de munca si sa vedeti dumneavoastra cum ar ”cadea” afaceri. Avem ramaneri in urma la legislatie: cica primarul, da in judacata primaria pentru sporul de vechime si castiga spunea cineva….. Chestia asta cu sporul de vechime vine de prin 1976 daca nu ma inseala memoria si va rog sa ma credeti ca aceste prevederi nu mai sunt in concordanta cu dinamica economica actuala romaneasca, insa pe baza ei un primar ,un judecator, in general un functionar public incaseaza lunar sume frumoase; daca nu da institutia in judecata e dreptul lui………
  In alta ordine de idei, actualul primar ne face capul mare cu …. bugetul primariei. Ce este de fapt un buget? Un buget, in linii mari este un tabel cu doua coloane. Pe prima coloana avem venituri iar pe a doua coloana avem cheltuieli. Diferenta dintre cele doua inseamna profit. Daca veniturile sunt bine determinate, prin simpla si corecta gestionare rationala a cheltuielilor, se poate obtine deja un mic profit. Ce ne povestea dl. Ghinioiu aseara? Ca de exemplu pentru masina primarului este alocata o cantitate de 250 l de carburant pe luna. Ce intelege dansul? Ca folosind aceasta masina si utilizand acea cantitate de carburant este in litera legii. Eu vin si spun ca daca de exemplu domnia sa reduce cantitatea de carburant folosita lunar prin eficientizarea drumurilor pe care le face, deja a adus un mic „profit” care poate fi folosit pentru o alta cheltuiala. Dar, dansul doarme linistit ca este in cadrul legal. Cu cheltuielile de protocol se poate proceda la fel……. Dansul face o grava eroare. Legea nu-l „obliga” sa arda acea cota de carburant.
  Intr-o alta seara un alt contracandidat in dialog cu actualul primar, ii cerea sa confirme cat de mult „lobby” a facut acesta pe langa Mocanu Victor si cati bani, i-a dat acestuia din urma pentru a obtine fonduri pentru municipiul Ramnicu Sarat. Nu cumva toata povestea asta are miros puternic de dare si luare de mita? urmariti pagina mea si cat de curand voi comenta si despre acea emisiune iar daca ati ratat-o o sa aveti si imagini. Si vine Victor Mocanu sa ne convinga sa-l votam…… E penibil, astia nu mai au rusine. Cititi un interviu imaginar cu distinsul candidat la presedentia CJ Buzau pe: https://herdesm.wordpress.com/2008/05/15/politician-sau-nesimtit-sau-tot-o-apa-si-un-pamant/

 9. „Sincer , parerea mea ca in general o primarie nu ar trebui sa se ocupe de problemele locurilor de munca si nivelul de salarizare a membrilor comunitatii.”

  In principiu asa este, dar eu doresc o primarie bogata si aceasta devenire se poate face numai prin risc si exploatare comerciala, respectiv investitie, clientela si vad. Deci locurile de munca bine salarizate motiveaza oamenii care urmeaza sa acumuleze pentru actiunile care nu pot fi finantate de la bugetul local.

  „Avem ramaneri in urma la legislatie:”

  Daca se apela la ratiunea legislatiei anilor 1900 – 1940 aveam intyradevar o legislatie a economiei de piata. Legislatia actuala a luato razna, alearga dupa justificarea actiunilor negative.

 10. Actorul Marin Moraru – despre personajele piesei Take , Ianke şi Cadâr

  “Succesul piesei vine din faptul ca cei trei actori sunt legati, in viata lor, de o mare prietenie, care se vede, se simte si in acest spectacol.”

  Despre ce prietenie este vorba relativ la personajele emisiunii Electoral 100% ?
  La noi nici vorba de viaţa pitorească, sau liniştea târgului patriarhal.
  Sa incercam sa gasim un titlu motivat de atitudinea reflectata, dur sau pitoresc…….

 11. herdesm spune:

  Asist de foarte multi ani la „tumultoasa” viata politica ramniceana. O particularitate pentru orasul nostru este ca 4 ani nu se intampla aproape nimic, toti sunt prieteni si chiar parteneri de mici afaceri si odata, cand vin alegerile, orgoliile se ascut pentru o luna, doua, dupa care totul intra inapoi in cotidian. Nu vad de ce 3 personalitati ale orasului, cum sunteti dumneavoastra si ceilalti doi participanti la emisiune nu ati putea fi prieteni in viata de zi cu zi. Ati intuit de unde vine titlul comentariului meu. Aveti un 10+ la intuitie jurnalistica. O seara buna!

 12. „Nu vad de ce 3 personalitati ale orasului, cum sunteti dumneavoastra si ceilalti doi participanti la emisiune nu ati putea fi prieteni in viata de zi cu zi.”

  Ma exclud categoric din aceasta relatie.
  Nu stiu daca este vorba de prietenie intre „personalitati” dar stiu ca se aplica regula echivalentei prestatiilor – DO UT DES si DO UT FACIAS.

 13. herdesm spune:

  Dragut, chiar talentat: din teoria negocierii. Mai pe romaneste: „Dau daca dai”, “Fac daca faci”, “Dau ca sa dai”, “Fac ca sa faci”, “Daca mai dai tu, mai las si eu” sau “Daca faci concesii, voi face si eu”, “Daca ridici pretentii, voi ridica si eu”. Simpatic raspuns, probabil si sincer.

 14. Coexistenta a doua sisteme de drept.
  Dimitrie Cantemir in Descriptio Moldaviae, prezinta dreptul dublu din Moldova. Unul scris (dreptul roman) altul nescris care se cheama la moldoveni obicei, adica moravuri sau cutuma. Eu spun naravuri.

 15. herdesm spune:

  Dreptul nescris s-a extins in toata tara ….. 😀

 16. Emisiunea electoral a avut doua dimensiuni – dimensiunea candidatilor si dimensiunea realizatorilor. Sa incercam sa comentam a doua dimensiune.

 17. herdesm spune:

  Este un subiect, insa pentru moment tema fierbinte o reprezinta alegerile locale. Personal, nu am agreat stilul canalului, dar…. la ce sa te uiti daca te intereseaza tematica politica a momentului? Apropo, v-am „simtit” usor stingher la comentariile si „senzationalele” dezvaluiri ale preotului Holban. Cat este adevar si cat minciuna in cele aratate de Holban. Oricum pentru un popa, este ….. patimas. Personal cred ca si el a avut o relatie privilegiata si reciproc avantajoasa …. pana la un moment dat cu primarul Ghinioiu. Ceva insa, a produs „marea schizma” intre cei doi. Sa fi devenit geloasa doamna Lacomia? Cum comentati?

 18. herdesm spune:

  Scuzati-ma dar lucrurile au evoluat si dumneavoastra ati ramas axat pe acesta postare va recomand sa treceti si pe la „sectia de votare” https://herdesm.wordpress.com/2008/05/25/vot-online/ este dreptul dumneavoastra si va asigur confidentialitatea datelor.

 19. „Este un subiect” NN – interesant din punct de vedere psihocriminalistic . Merita un studiu!!?
  „Apropo, v-am “simtit” usor stingher”…. DA , gandeam, „ saracii ramniceni”

 20. herdesm spune:

  mai degraba psiho. Nu sunt semne ca realizatorii au comis vreo „crima”. Sau avem de-a face cu o …. „crima psiho” impotriva inteligentei ramniceanului de rand in moderarea sau regizarea emisiunilor dedicate campaniei electorale?

 21. Studiul la care ma refer na avea ca tema „investigatia jurnalistica” . Doresc sa fac o paralele intre investigatia judiciara si investigatia jurnalistica. Prima are ca obiectiv stabilitea adevarului, a doua atragerea audientei. Ambele obiective pot fi viciate. Pana in prezent am facut studii asupra subiectivismului, erorii si necunoscutelor anchetei judiciare.( rezultate remarcabile)

  Daca va intereseaza, ieri a iesit de sub tipar anuarul Revistei Romane de Psihocriminalistica. Poate fi gasit la centrul universitar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: