Holban si diversiunea, Florian si gustul amar si Manzala si diplomatia politica


Miercuri 21 mai 2008. Invitati Holban Viorel, Nicolae Florian, Alexandru Manzala. Se vorbeste despre blatul in politica.

Candidatii prezinta in continuare puncte din programul electoral:

Parintele, ne „ameninta” cu o revolutie culturala la Ramnicu Sarat. Aceasta sintagma o auzeam frecvent inainte de ’89 si mai apoi in documentarele TV. Am ramas blocat, ce-o intelege distinsul candidat sa i se faca spectacole omagiale in cinstea lui si a familiei lui? Club pentru pensionari? Daca sfintia voastra nu stie la Ramnicu Sarat, a fost o astfel de asociatie si chiar aveau o locatie pe M. Eminescu colt cu Constantin Brancoveanu. Sportul de masa…. era scoala mult mai implicata dle. Holban.

Dl. Manzala spune ca primarul trebuie sa faca program pe luna, trimestru, semestru si anual pentru activitati la Casa de cultura. Serios vorbiti? Si atunci conducerea Casei de cultura la ce o mai tinem?

Domnul Florian spune ca a ramas cu un gust amar pe tema culturii. Eiiiii, o sa va spun eu domnu’ Florian cu ce gust amar am ramas eu cand am vazut persoanele desemnate sa participe din partea PC in sectiile de votare. Tata, mama, fiu, nora, bunica…… famile intreaga Chiar asa? Demonstrati inca o data ca PC-ul este o formatiune micuta si de familie.

„Foarte” abil parintele : Exista coruptie in Primarie? Colegii de discutie raspund. Sfintia voastra confunda coruptia cu HOTIA, hai parinte ca zau, nu-i tot una. Fiindca observa ca aveti anumite carente in exprimare, prin faptul ca faceti confuzie intre termeni, o sa va ajut si gasiti:

coruptie 1. v. coruptibilitate. 2. decadenţă, decădere, depravare, desfrânare, desfrâu, destrăbălare, dezmăţ, imoralitate, perdiţie, perversitate, perversiune, pervertire, pierzanie, pierzare, stricăciune, viciu, (rar) deşănţare, (înv.) aselghiciune, aselghie, desfătare, preacurvie, preacurvire, preaiubire, (fig.) descompunere, putreziciune, (rar fig.) putrefacţie, (înv. fig.) putrejune. (Starea de ~ a unei societăţi.) 3. v. seducere.

hotie Faptul de a fura, de a trăi din furturi; faptă săvârşită de hoţ, furt, furtişag. ♦ Fraudă. – Hoţ + suf. -ie.

Ce a facut Vasilescu despre care vorbiti se stie de prin februarie martie si ca sa va convingeti a pornit de la un impozit care a fost platit de una dintre firmele domnului patron Tronaru. Si fiindca veni vorba de consilierii din lista dumneavoastra, spuneti-mi si mie ce este aceea – nici nu stiu cum sa-i zic profesie ocupatiune pentru ca nici in COR nu am gasit „om de afaceri”. Vad ca dumneavoastra va prezentati ca preot, altii ingineri, profesori, administratori de firma etc. Da’ ce este aia frate Holban ca profesie „om de afaceri”? Unde se incadreaza asta in COR? Hai sa fim sinceri si sa spunem lucrurilor pe nume si daca au vreo profesie sa ne-o spuna si noua sau le este rusine cu ea?

Am auzit bine, veti face si inscenari? Veti da momeala? Sunt cumva pesti in primarie? Oricum, pentru un preot „aruncati cu multe pietre” dar pana la urma si preotul este om si ….. supus ….. greselii.

Tot in acea emisiune intalnim PNL -ul, prin vocea parintelui Holban, versus PD-L si diversiunea

Nu stiu de ce dar am curaj sa pariez ca peste 4 ani ne vom intalni cu aceeasi oameni, cu aceleasi promisiuni cu care, cu mici exceptii ne-am obisnuit de 18 ani. A, sa nu uit parinte, va rog eu fara revolutie culturala daca se poate, ceva normal, firesc, care sa fie cultura. (Si fiindca mai tot timpul gafati si utilizati cuvinte si termeni ale caror sens nu-l stapaniti, cred ca ar trebui sa renuntati la consilierea in campanie a firmei domnului Saftoiu Claudiu: bani multi pe gafe multe). Ramnicul este acelasi oras provincial in care nu s-a intamplat nimic pentru locuitorii sai. Ce s-a petrecut in bine, s-a petrecut pentru un grup restrans pe care-i vedem cu totii si-i recunoastem dupa case, masini, afaceri. Asta-i romanul si asta-i caracterul lui.

Later addendum. La momenul diversiunea, Preotul ne spune cum ca Ghinioiu, a (dez)informat niste cetateni cum ca daca va iesi Holban primar o sa infiinteze in apropierea locuintelor lor un … cimitir. Moderatoarea, a intrebat forte rapid despre ce fel de cimitir este vorba? Ce-o fi vrut sa insinueze? Facea aluzie la profesia de baza a candidatului? …. Stati ca tot ea ne lamureste, cica …. cimitir de masini. Ce-o mai insemna si asta? Si masinile se ingroapa nu-i asa? Probabil ca da si se face si slujba religioasa daca e sa ne luam dupa o reclama la programul rabla. Dar daca voia sa insinueza altceva de ce nu ne spune si noua despre ce este vorba …. sau poate este tot o diversiune, hm. Ce parere aveti despre asta domnule preot Holban?

Reclame

6 Responses to Holban si diversiunea, Florian si gustul amar si Manzala si diplomatia politica

 1. Titus spune:

  Vazandul pe Holban am avut impresia ca vad un moment din filmul Columna cu celebra replica:..in nemernicia mea am muscat mana care m-a hranit.Un minim de decenta ar trebui.

 2. herdesm spune:

  Dupa cum spuneam unui vizitator zilele trecute vis a vis de acest subiect: comentariile si “senzationalele” dezvaluiri ale preotului Holban. Cat este adevar si cat minciuna in cele aratate de Holban. Oricum pentru un popa, este ….. patimas. Personal cred ca si el a avut o relatie privilegiata si reciproc avantajoasa …. pana la un moment dat cu primarul Ghinioiu. Ceva insa, a produs “marea schizma” intre cei doi. Sa fi devenit geloasa doamna Lacomia? Cum comentati?

 3. gigel spune:

  parca parca vroiam sa-i dau votul meu preotului …ASTA ERA LA INCEPUTUL CAMPANIEI… acum …nu mai stiu pe cine sa votez… a cam „sfeclit-o”…si-a dat arama pe fatza…

 4. herdesm spune:

  chiar de-i popa-i om si el si ca orice om e supus ……. greselii. Asta e dura realitate. Asta e firea omului. Oricum din mai multe …rele instinctual, trebuie ales raul cel mai….. putin rau!

 5. gradinaru spune:

  😛 „popa” stripper Holban nu a facut altceva decat sa indeparteze citadinii de adevaratele valori ale crestinatatii. Este demonul ce a renuntat la hainele sfinte pentru poftele lumesti, ce a tradat religia pentru politica duplicitara. Mentinerea sa in randul slujbasilor bisericii este dovada jalnicei conduceri a Episcopiei Buzaului si Vrancea .
  Doamne ajuta!…Sa scapam de el!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: