Votul virtual si votul direct la urna – intre utopie si realitate!


Haideti acum sa comentam pas cu pas cele intamplate in cabina de vot virtuala si in cabina din sectia de votare. Pentru aceasta, am considerat ca este necesar sa completez „tabloul” cu apartenenta politica a fiecarui candidat (cu caractere ingrosate) in continuarea numelui si procentul obtinut dupa numararea voturilor dupa o statistica pe care am gasit-o data pentru ora 18,00 pentu Ramnicu Sarat(tot cu caractere ingrosate) – nu foarte oficiala dar din surse de pe la partide. De indata ce voi avea rezultate oficiale voi corecta si completa acest tabel. Deocamdata atat avem – pe asta „lucram”.

Fratila Genovel Florentin (1)-independent 14 33.33%
Porumb Ilie (2) – Partidul Verde 1 2.38%
Manzala Alexandru (3) – PSD 1 2.38%
Dinu Adrian (4) – PIN 2 4.76%
Tociu Ionel (5) – UPSC 6 14.29%/13%
Nicolae Florian (6) – PC 0 0
Bogdan Gheorghe (7) – PNG 0 0
Ghinioiu Constantin (8 ) PD-L 10 23.81%/24%
Holban Viorel (9) PNL 8 19.05%/47%
Ivan Costel (10) PRM 0 0
Zamfirescu Nicolae (11) PNTCD 0 0

Candidatul Independent Fratila Genovel, a dus o campanie foarte asiduua pe net. A aplelat la un numar mare de cunostinte si prieteni care sa-l voteze; Greseala, fiindca consider ca este o greseala modul in care acestia au inteles sa abordeze proiectul initiat de mine pentru ca un numitor comun in voturile exprimate in favoarea acestui candidat a reprezentat votul …. multiplu identificat si memorat de programelul folosit in realizarea acestui exercitiu. Oricum, exprimarile multiple au fost automat eliminate si am considerat valabil doar prima optiune. O alta greseala realizata de sustinatorii acestui candidat au fost „voturile” in cascada. Am observat ca voturile exprimate in favoarea acestui candidat veneau cu o anumita regularitate si …. cum spuneam mai sus erau si multiple. Campionul incontestabil a fost un vizitator al paginii care a folosit pseudonimul ” oriceramnicean”. Demersul in sine nu este laudabil, am lasat voturile unice si rezultatul obtinut care chiar daca nu exprima realitatea a fost de 33,33% in sectia de votare virtuala. Acest lucru demonstreaza cel putin pentru mine ca distinsul candidat nu a reusit sa convinga prea multi ramniceni despre talentele si veleitatile dumnealui ca primar dar da o nota de neseriozitate fata de un astfel de proiect, care nu a avut vreo mediatizare ci pur si simplu a fost publicat si lasat la dispozitia celor care-l vor gasi absolut intamplator. Stau acum si ma intreb al cui joc l-a facut domnul Fratila Genovel? Al sau in nici un caz.

Pe locul al intai in topul preferintelor ramnicenilor se afla Domnul Holban, care intr-o estimare partiala este cotat cu 47% din preferintele alegatorilor prezenti duminica la vot. Este curios cum totusi simpatizantii candidatului PNL au votat in sectia virtuala intr-un numar atat de mic, acesta obtinand dupa cum se poate vedea doar un procent de 19.05%. Sa nu fi gasit simpatizantii domnului Holban Viorel sondajul sau nu au avut incredere intr-un astfel de proiect sau ar mai fi o varianta sustinatorii domniei sale nu au acces la internet? Pun aceasta intrebare fiindca lucrurile stau invers in cazul candidatului PD-L, Constantin Ghinioiu care intr-o estimare partiala este cotat cu circa 24% din preferintele ramnicenilor si in cadrul sectiei virtuale a obtinut …….. 23,81% din totalul de voturi exprimate. Ca o observatie, vin si confirm cele exprimate de mine aseara imediat ce am publicat ca vom avea pentru Ramnicu Sarat un nou tur de scrutin la care vor participa ultimii doi candidati. Tin sa-i felicit pe cei doi pentru rezultatele obtinute. De asemenea vreau sa le multumesc sustinatorilor acelor candidati care au inteles importanta unui astfel de demers si au exercitat dreptul de vot in conditiile impuse de realizatorul acestui proiect.

Din cate am inteles mai exista un candidat al carui scor obtinut duminica este apropiat de ceea ce am inregistrat in urma „votului virtual”. Este vorba de Ionel Tociu, 14.29% votul virtual si aproximativ 13% in obtiunea ramnicenilor exprimata prin vot direct. Il felicit si pe dansul cu observatia ca are din cate se pare o echipa serioasa formata din oameni de onoare, astfel nu-mi explic procentul foarte apropiat obtinut in cele doua situatii. Domnule Tociu, nu disperati, incercati sa va intariti organizatia UPSC din Ramnicu Sarat, si poate peste 4 ani veti fi mai norocos.

Despre ceilalti candidati nu are sens sa mai discutam se pare ca nici macar membrii de partid nu i-au votat. Asta este; Dupa cum spunea un amic in cursul zilei de azi: „De-atata au muncit – atat au obtinut”.

Se pare ca aceste alegeri, la nivel national, creioneaza o noua harta politica a Romaniei, din care cred ca va disparea, PRM -ul, partidul verzilor, PIN-ul este si el in cadere libera, PC-ul (are noroc cu alianta incheiata cu PSD-ul si intr-un final s-ar putea sa se salveze) care se vor alatura in „plina glorie” PNTCD-ului in „galeria partidelor istorice”

Chiar daca de dimnineata se zvonea ca Victor Mocanu va fi in continuare presedintele consiliului Judetean Buzau, se pare ca lucrurile nu stau chiar asa, balanta s-a echilibrat si pana la aceasta ora, lupta se da intre Mocanu (PSD ex PD-L) si Cezar Preda (PD-L) pentru care se pare ca optiunile s-au distribuit aproximativ uniform undeva in jurul a 30% dintre voturile valabil exprimate.

Se pot trage mult mai multe concluzii dar va las si dumneavoastra placerea de a le identifica si comenta in continuare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: