Ticalosii!


Cam aceasta este eticheta sub care am perceput „Congresul extraordinar” al PSD + PC din aceasta friguroasa dupa-amiaza de septembrie. Show-ul politic a inceput cu lansarea candidatilor la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008. Lasand deoparte tolba plina de promisiuni prezentata de Mircica, cunoscut de toata lumea ca fiind purtatorul brandului „PROSTANACUL” ma intreb cam cum s-ar numi guvernul condus de acest politician?
Discursul Domniei sale a fost pe masura brandului pe care cu cinste-l promoveaza; (cica nu’s cate case pentru tineri, sociale…, credite ipotecare pentru tineri de parca ar fi banca, rambursari rapide de TVA, pensii, pensii pentru cei din sistemul cooperatist dar …. din 2010 ca pana atunci mai dispar dintre ei, progam de infrastructura – a cat-a oara, prima de instalate celor care revin in tara, Tva diferentiat, bla bla bla.
Surpriza pentru mine a fost participarea tanarului Costel Busuioc la aceasta lansare. Cu toate ca acesta a facut precizarea ca este neutru politic si a venit la invitatia lui Geoana Liviu Dragnea spunea pentru Realitatea TV ca totusi Busuioc a fost membru PSD pana sa plece din tara.
Indiferent daca a fost sau nu, prin participarea sa Costel Busuioc a aratat inca o data ca are o inima mare. Am vazut cum „victima” – Costel Busuioc a cantat o arie celebra pentru nimeni altii decat „ticalosii” – cei din cauza carora a fost nevoit sa-si paraseasca tara care pana mai acum cateva luni nu-i oferea decat lipsuri, greutati si indiferenta. Ce grav asculta Iliescu, ce sobru erau Nastase si Mitrea, ce ranjea Geoana. Ce-o fi in mintea lor? „I-am pacalit pe alegatori. A noastra va fi victoria?”. Imagini cinice: Schingiuit si Schingiuitori! Dupa cum aratau privirile lor, prezenta lui Busuioc nu se datora fiindca ar fi fost o valoare ci pentru ca este:
– Figura pitoreasca simpatica si cu popularitate in crestere printre romani;
– Unul dintre romanii care au reusit. Dar sa nu uitam – afara nu aici cum ar fi fost normal;
In fapt am observat cum mai toate partidele in acest an se ascund in spatele artistilor (actori sau cantareti), sportivi si acest lucru nu ma mai mira – politica la noi e un music hall. Sau centura – daca e sa ne amintim de alte scandaluri de cu totul alta natura……….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: