Întărâtă-i drace că şi mie-mi place……..


Sub acest generic locatarul palatului Cotroceni, domnul Traian Băsescu a ales ieri la prânz sa promulge legea privind creşterile salariale din invăţământ cu 50 de procente. Că a semnat-o nu ar fi fost o tragedie într-o perioadă de prosperitate, înflorire economică şi financiară.
Problemă este că o astfel de lege este „făcută” astfel încât să fie aplicabilă inclusiv celor cu venituri mari şi foarte mari din învăţământ (pentru că şi invăţământul ca orice „ramura” finanţată de la bugetul statului are protejaţii săi)
Este interesant cum cadrele didactice sunt folosite pentru a doua oară, cred, ca o „masă de manevra” pentru a exercita presiune asupra unui guvern, in cazul de fata cel condus de Tariceanu dar si asupra partidului pe care-l pastoreşte, având in vedere si alegerile parlamentare ce vor urma. Interesant este si faptul ca membrii partidului liberal aflati in parlament au dat votul favorabil acestei legi că de: daca-i bal, atunci bal sa fie. Am aruncat o privire si prin consiliile locale caştigate de liberali, unde in componenţa lor am constatat prezenţa unui numar foarte mare de cadre didactice. Ce să insemne asta?
Oamenii, (liberalii) conştientizează că se vor alătura peste vreo treizeci şi ceva de zile in galeria partidelor aşa-zis istorice – alaturi de ţărănişti – sau totul este o „miştocăreală” şi o bataie de joc naţională?
Oricum incă o data se confirma teoria ca ce-i al statului e al nimănui drept pentru care bugetul, sărac-bogat cum o fi el este sfâşiat şi impărţit după bunul plac clienţilor politici şi susţinătorilor acestora.
Liberalii, oricum ar fi, se pare că au primit o lovitură de graţie din partea PSD-ului şi cred că se vor conforma acestei legi fiindcă două luni nu o să fie foc. Problema insă va apasa bugetul şi va pune probleme noului guvern, care conform tradiţiei la români va proceda cu siguranta la creşterea taxelor şi impozitelor pentru a realiza ce-au legiferat.

One Response to Întărâtă-i drace că şi mie-mi place……..

  1. […] sau mai puţin abil (ca de altfel şi alte categorii bugetare) ca masă de manevră electorală. Care cum a promis că le mai dă câte ceva si-a asigurat puterea şi liniştea pentru o perioadă d…. Din nefericire actuala coaliţie guvernamentală disperată după putere, a promis mai mult decât […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: