S-au gasit solutii pentru cazul in care suntem nemultumiti de „materialul” uman propus in colegiul electoral!


Materialul a fost preluat de pe site-ul Asociatiei Pro Democratia, linkul http://www.apd.ro/comunicat.php?id=170

Apel la tratament egal si informare electorala!

In ziua inceperii campaniei electorale, Asociatia Pro Democratia (APD) adreseaza tuturor institutiilor publice centrale precum si tuturor actorilor politici un apel la responsabilitate si rigurozitate in pregatirea alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat ce se vor desfasura duminica, 30 noiembrie 2008.

APD subliniaza faptul ca modificarile aduse Legii 35/2008 prin Ordonanta de Urgenta 97/2008 discrimineaza o parte importanta a cetatenilor cu drept de vot din Romania, privandu-i de participarea la alegerile din 30 noiembrie 2008. Mai exact, aceasta Ordonanta exclude posibilitatea de a vota in localitatea de resedinta a cetatenilor din Romania, spre deosebire de cetatenii romani din strainatate care pot vota atat conform domiciliului cat si resedintei. In acest context, Asociatia Pro Democratia solicita Guvernului Romaniei revenirea de urgenta la textul Legii 35/2008 in ceea ce priveste dreptul de vot al cetatenilor din Romania conform domiciliului si a resedintei la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008.

De asemenea, Asociatia Pro Democratia aduce in atentia opiniei publice si solicita institutiilor media promovarea faptului ca, prin Legea 35/2008, a fost introdus „votul alb” cunoscut ca si „vot de protest”, care le permite cetatenilor sa isi exprime nemultumirea fata de candidatii propusi in colegiul lor. Astfel, la alegerile de duminica, 30 noiembrie, este suficient ca cetatenii sa lase buletinul de vot nestampilat pentru ca votul lor sa fie inregistrat separat de voturile nule, transmitand, astfel, un mesaj de nemultumire fata de oferta de candidati din colegiul lor.

Pentru mai multe informatii va rugam contactati Ana-Maria Mosneagu, Director executiv APD, la telefon 021/222.82.45, 021/222.82.54, 0721 678 764 sau la adresa de e-mail: ana-maria.mosneagu@apd.ro

Deci este o solutie pentru ca si cei nemultumiti de candidatii propusi, sa-si poata exercita dreptul constitutional de a-si exprima votul. Nu ezitati sa folositi aceasta oportunitate. Prezentati-va pe 30 noiembrie la vot si lasati buletinul de vot alb daca oferta inscrisa pe buletinul de vot nu va convine.

One Response to S-au gasit solutii pentru cazul in care suntem nemultumiti de „materialul” uman propus in colegiul electoral!

  1. votalb spune:

    mie nu mi se pare o soluţie. e riscant. as vrea o casuta/caseta/chenar pe buletinul de vot, in care sa scrie NICIUNUL DINTRE CEI DE PE LISTA.
    ca sa fie limpede.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: