ROMÂNIA BUIMACĂ!


Dupa 7 luni de la alegerile uninominale din noiembrie 2008 si 6 luni de la investirea noului executiv „născut” parcă la acea vreme prin cezariana, suntem nevoiţi să constatăm că la cârma ţarii avem un guvern – avorton al politicii contemporane romaneşti.

Dacă întradevăr ăsta era visul presedintelui Băsescu şi s-a materializat in aceasta „coaliţie”, rezultatul este pe măsura aşteptarilor domniei sale. Ce trebuie să reţina domnia sa este că după 20 de ani de democraţie originală românii nu mai cred in visele proprii, darămite ale altora.

Chiar daca presedintele constata zilele trecute că invaţământul românesc de după 1989 produce cu preponderenţă filosofi, chiar daca după opinia domniei sale este nevoie de tinichigii (- De ce ?. – Boţeşte EBA prea des masina si nu gaseste tinichigii?), ospătari ( – De ce?. – La ultimele cârciumi pe unde a petrecut victorii ale domniei sale sau ale membrilor familiei nu a fost multumit de prestatia chelnerilor?) sau mecanici de locomotivă sau marinari ( – De ce? – Fiindcă prin vremuri de mult uitate (de dânsul), un fost ministru al transporturilor, care intâmplător purta acelaşi nume cu al domniei sale a distrus flota comercială româneasca şi CFR-ul fiindcă „erau un morman de fiare vechi” şi nu a pus nimic la loc?).

Ar trebui ca vajnicul nostru preşedinte să nu privească atât de departe. Este suficient să arunce o privire atentă în propria curte şi va constata calitatea produsului şcolar românesc de după 1990. Probabil dom’ Google este de vină de „talentul” propriului copil de a se exprima liber, in mod coerent şi corect din punct de vedere gramatical. A căutat, (copil fiind) prea multe informaţii despre salată, varză şi…… păpădie pe google sau goagal 🙂 .

Evoluţia politică a ultimelor zile mă determină să cred că domnul preşedinte ar trebui să propună ca pe lângă filosofi,  invaţământul românesc să pregătească tineri în meseria de politicieni fiindcă in mod clar, este un domeniu în care suntem deficitari.

Constat că tinerii politicieni români contemporani sunt asemeni membrilor guvernului actual – avortoni ai politicii românesti. Situaţia penibilă în care se află una dintre favoritele domnului Basescu demonstrează acest lucru. Mă refer aici la nimeni alta decat ministereasa tineretului şi sportului – Monica Iacob Ridzi care cu mare uşurinţă a tocat pur si simplu sume importante de bani pentru a organiza un mic mare eveniment care nici pe departe nu s-a ridicat macar la înălţimea banilor cheltuiţi. Pai daca dansa cheltuie după cum se vehiculează 75.000 de euro pentru o amarâtă de scenă – care fie vorba intre noi – după cum am vazut-o la TV este din ceva profile metalice si câteva scânduri ” vocsite” , atunci sunt de compatimit cei ce trebuie să-şi îngroape morţii in vremurile astea (dand bani multi pe niste surcele …..) –  având în vedere „devizul” acestei acţiuni….. :P. Şi are tupeul să apară la televizor şi să ne spună ca a declanşat o „anchetă internă” în minister ca să ce? Că de la Revoluţia din decembrie încoace ne-am obişnuit….. când ai o belea ca în cazul domniei sale faci imediat o ……. comisie de anchetă ca să ce? Şi al naibii coincidenţă …… faci comisia chiar in ziua în care presa, după spusele d-lui. Tolontan , adună toate informaţiile legate de acest eveniment şi le dă publicităţii…….. . Monica Ridzi nu iese astfel din tiparele „ilustrilor” sai predecesori ministri – nu neapărat la tineret şi sport ci cam toti sunt convins că au procedat in maniere asemănătoare, insă distinsa se pare că nu a deprins chiar toate „tainele” cameleonismului politic şi s-a lasat puţin „descoperită”.

Vedeţi domnule Basescu, de aici concluzia că avem nevoie de o noua clasă politică, dar una „şcolită” si cu mult, mult bun simt –  caracteristica lipsa intregii clase politice contemporane – nu care a „învăţat” din mers, asemeni ucenicilor pe lângă meşter, pentru ca dacă meşterul a fost prost….. ce pretenţie să ai de la ….ucenic. Si-n politica romaneasca mesterii sunt prosti.

Şi ca să nu uit domnule presedinte Basescu, recomandaţi premierului Boc să facă ceva ca economia reală să funcţioneze şi cu siguranţă filosofii şi tâmpiţii despre care ne vorbiţi că sunt scolarizaţi acum, se vor recalifica in tinichigii, ospătari, mecanici de locomotiva si în orice alte meserii de care dumneavoastra consideraţi că aveţi nevoie sau ma rog – economia.

Deja m-am încurcat……. România e buimacă, …… politicienii sunt buimaci sau ….. românii sunt buimaciţi de tot ce li se întamplă.

Las cititorii să aleaga cel mai potrivit titlu pentru acest post.

Polemicus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: