„Paradoxul Codului Fiscal: În petrol, se câştigă milioane de euro chiar şi cu firme insolvente” si in egala măsură statul pierde……..


Nastratin Hogea alias Gheorghe Pogea, ar trebui să fi fost cel care sa vadă ceea ce denunţă cei din industria petroliera si prezentat in numarul din 07 iulie 2009 sub semnatura Simonei Dobre in editia electronica a ziarului Standard.ro

In articolul cu pricina, care poate fi citit integral aici, ni se spune cum: ” “Există pe piaţă, de ceva timp, un comportament incredibil. Sunt companii ce au intrat în insolvenţă şi profită de o portiţă din Codul Fiscal, prin care nu sunt obligate să plătească TVA la achiziţia de carburanţi, indiferent cât cumpără, şi importă zeci de mii de tone de motorină, pe care le vând apoi la preţuri de dumping, şi nimeni nu poate să le oprească”, a declarat ieri pentru Business Standard unul dintre oficialii unei companii petroliere din Top 3, sub protecţia anonimatului.”

Asta e o treaba (afacere) foarte bănoasă pentru patronii unor astfel de afaceri si slava domnului sunt destule……..

Probabil ca Nastratin Pogea a fost „păcalit” de angajatii vechi, mult prea vechi ai fiscului, care la rândul lui (daca ar fi sa ne luam dupa midzi ridyi pidzi – cand incerca sa ne explice cum a fost cu banii de la MTS in emisiunea lui Cristoiu la Antena 3 duminica seara), au fost preluati de la fostul ministru Nastratin Vosganian care i-a preluat de la fostul ministru al finantelor si care la randul lui i-a preluat….. de la Adam si Eva…….. şi care-l compromit lasand intentionat in Codul Fiscal astfel de prevederi.

Devine amuzant de penibil sa gasesti mereu astfel de „chichite” prin care statul pierde bani zilnic si altii castiga tot zilnic. „Inovatii”, gen „taxa forfetara „, programe gen „prima casă”, „primul siloz”, „scutirea firmelor care la 30 septembrie nu aveau datorii” pentru maxim 6 luni, de a nu se aplica masura sechestrului si a nu li se institui poprire pe conturile bancare, faza cu somajul tehnic conf. OUG. 34/2009, bani angajatorilor care angajează şomeri, nu sunt decât praf in ochii noştri şi o încercare disperata de salvare a imaginii guvernului si partidelor care-l compun.

H(P)ogea iese pe televiziuni seara si mai mult telefonic si incepe: „- Vă explic imediat!”, ” – Dacă-mi daţi voie o să vă explic imediat!”, „- O să vă răspund imediat!” etc si cu astfel de discurs in proportie de 70% te trezesti ca s-a terminat emisiunea si tu ca telespectator aproape nu ai inteles nimic. Păi asta face de răs şi tagma metalurgiştilor…….. si-mi amintesc cum pe vremea lui nea’ Nicolae Ceausescu aceasta facultate era refugiul celor care nu prea invatau dar vroiau sa aiba si ei o facultate, ca daca combinate siderurgice nu mai sunt, atunci sunt buni si de ministri de finante. Il doare-n „spate” de economia romaneasca. Economia romaneasca este aproape de starea de coma si domnia sa ne vorbeste seara despre relaxare, gura de oxigen, cum ajuta ei economia si noaptea, viseaza ce viseaza si dimineata trimite inspectorii dupa bani şi-ţi mai râd cu NESIMTIRE in faţă şi-ţi spun că: ” – Ce noua trebuie sa ne faceti plati in fiecare zi!” da’ ce stau eu acum si mă întreb: ” – Am cumparat ceva de la ei?”; A venit vreodată vreun angajat al statului sa mă întrebe: ” – Măi oameni buni, aveti nevoie de ceva?”, ” – Aveti de lucru?” , ” – Va putem ajuta cu o aductiune de gaze naturale, altceva?”. Nu fratelor daca se poate – sa le dai bani; si daca ai – sa le dai si-n fiecare zi. M-am SATURAT de acest individ care de 7 luni isi spune ministrul de finante al Romaniei;

De fapt, ce sa mai zic, tot Guvernul PDL – PSD este O APA SI-UN PAMANT. Doar unicate dar numai pe primul loc: Primul cosaş – Emil Boc, primul constructor – Emil Boc, primul „Prim ministru” cantaret – Emil Boc, primul „Prim ministru” cascador(vezi caderea la Realitatea TV cu ani in urma) – Emil Boc, primul constructor – Emil Boc, Primul oier – Traian Basescu, Prima Bordura – Adriean Videanu, Primul tinichigiu – Traian Basescu, Primul ospatar – Traian Basescu, Primul Mecanic de locomotiva – Traian Basescu, primul „tigan” al tarii ( „solidaritate tiganeasca”, vezi declaratia lui Cezar Preda) – Emil Boc, primul „mariner” al tarii – Traian Basescu, s.a.m.d.

De altfel pare ca Dl Pogea a fost si este valetul lui Videanu in toata aceasta constructie guvernamentala ca nu intamplator, daca e sa ne uitam in sumarul CV-ului lui, vom vedea ca a fost :

– Director General SC Marmosim SA 2001-2004
– Director General SC Titan Mar SA 2006-2008 (n.a. este tot firma  de-a lui  Videanu)

Acest guvern dacă e sa-i caut o asemănare dupa legea societatilor comerciale seamănă mai mult cu un AF ( Asociatie familiala), si o să-i spun de aici inainte cand voi face referire la acest guvern AF „MicBoc-MiniBoc”, că văz că’s mai toţi neamuri pe acolo….. [Nemirschi si fina (n. b.)]

M-am săturat să-i văd mustaţa pe sticlă lui H(p)ogea aproape seară de seară, Pogea care la vremurile astea acceptă să dea angajatilor săi – fiindca o merita săracii – Primă de vacanţă….. pe praful ăsta……. . Zău ca-mi vine sa io bag pe gât……. mustaţa. 🙂 nu-i ce vă gânditi voi ……. şmecherilor…….. . Norocul lui că sunt prea delicat ca să-i doresc altceva  😛

Astept cu interes ……. ultima ŢEAPĂ, de fapt să văd cine va fi nominalizat Ultimul Ţepar ca de primii de ani buni m-am cam saturat ……. . Şi la propriu şi la figurat…….

Polemicus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: