Don Băsescu de la Constanţa si Sancho Boc (Croitoru, Negoita)!


Am facut eforturi uriase in a evita a comenta in vreun fel campania pentru alegerile prezidenţiale din acest an si din pacate am ajuns la o limita a rabdarii.

A fost Băse la Buzău. Şi la Râmnicu Sărat.

Si ce dacă? Nu am fost să-l văd. Coincidenţă sau nu in oraş sunt impraştiate afişe cu circul….

Nu radeţi; Sunt afise impraştiate prin tot oraşul şi cu circul politic dar si cu circul nu’ş care…..

La cel politic ce sa vad? Cum dom’ Basescu de la Constanta se luptă cu balauri imaginari gen Ion Iliescu, Vanghelie, Hrebenciuc & company?

Cred ca omul e dus. Predecesorul său, Don Quijote era un batrân hidago sărac din La Mancha, om cu mintea rătăcită din pricina lecturilor insistente profilate pe un singur tip de carti: romanele cavalereşti. Amadis de Gaula ocupa un loc de cinste in randul autorilor săi preferaţi. Astfel, sub influenta acestor lecturi, Don Quijote porneste la drum ca un adevarat cavaler, incalecand pe Rocinante, o marţoagă, alegandu-si niste arme din carton, un scutier caraghios in persoana lui Sancho Panza şi consacrându-şi faptele alesei inimii sale, Dulcineea din Toboso, de fapt o simpla ţărancă nu prea frumoasă.

Ăsta despre care vorbesc nu-i bătrân deloc; mintea se pare că o are rătăcită dar nu din pricina lecturilor – nu cred că l-a citit pe Iliescu atât de mult – ( înainte vreme pe vapoare se puteau citi mai mult …. etichete….. :)) ). Nu ştim încă cine este Rocinante – să sperăm că nu-i Elena Udrea dar vedem cum schimbă scutierii de-o bucată de vreme. Pană nu demult era bun Boc; Acum, niţel încolţit şi-l dorea pe Croitoru – Parlamentul nu l-a vrut. Vine cu Liviu Negoiţă (ce-o fi-n mintea lui?). Or sa-l trântească aştia (parlamentarii) şi pe Negoiţă de-o să fugă-n lumânări.

Este modul in care intelege presedintele sa resusciteze guvernul „Boc 2” pana dupa alegeri? PD-l este prins in propria capcana – probabil ca mesajul subliminal al presedintelui Basescu catre PD-l suna cam asa: „Nu misca nimeni in front; numai daca ies eu presedinte mai aveti vreo sans la …. ciolan.”

Maniera in care procedează –  încă Preşedintele Băsescu – îl desconsideră şi descalifică in egală măsură. Denotă că-l doare-n spate de România şi de români. Cu multe luni in urmă , dar nu foarte multe, la „naşterea” guvernului Boc 1, spunea că şi-a văzut visul cu ochii. Mai recent, pe primăvară, anunţa pe la TV cum că nu va fi nici o criză care să afecteze România. Prin vara acestui an, mai exact pe 14 iunie 2009 ne anunţă sacadat ceea ce mediu privat ştiia de prin octombrie – noiembrie 2008: RE-CE-SI-UNE. La acea data spunea, (Băse -că de el vorbesc), cum că toate forţele politice, guvernul ( :P), bla, bla, bla trebuie să ia toate măsurile necesare pentru MINIMALIZAREA efectelor crizei, iar după ce PSD divorţează de PD-l de la guvernare, face şocanta declaraţie, prin care ne spune nouă românilor că nici guvernul, nici presedinţia, nici BNR-ul nu şi-a propus să scoată ţara din criză;

Pentru ce naiba l-am platit pe Băsescu atâta timp când el se declară neputincios şi de nevinovat? Şi pentru ce să-l mai plătim încă cinci ani?

Omul are antecedente:

Ce sa-mi spună?

Că el luptă cu Iliescu?

Că el se luptă cu mogulii?

Că lupta impotriva lui Operscu, Antonescu?

Că pe vapor dimineaţa se ridică drapelul si seara se coboară dar el doarme cu el in suflet?

Să-i dăm Parlament? (cu asta a câştigat al doile mandat in Bucureşti ca primar şi tot aia a fost….)

Da’ poate vrea sa plâng si eu. …… Nu mai am lacrimi domnule Băsescu.

Demonstrează pentru a N-a oară că puţin îi pasă de România ci mai mult de domnia sa. A avut o ambiţie propunându-şi Croitorul Prim Ministru desemnat…. Nu a ţinut. Trebuia să se oprească cu „gluma” şi să incerce să nominalizeze un premier acceptat de majoritatea politică (ad -hoc cum îi spun ei). (Vor primar prim- ministru le dau eu primar prim- ministru 😛 )

Nu: Dacă pe vremuri Adrian Nastase îi invita pe unii la Cornu să îi „numere ouăle”, Băsescu se pare că vrea cu tot dinadinsul să le arate „ouăle” dar mă tem ca va ramâne cu ele pe-afară de data asta. Si la propriu si la figurat …. şi vine iarna :))

A şi să nu uit: Dom’ Băsescu; Streinu Cercel a fost, este şi va fi in continuare medic şi – cu voia sau fără voia dumneavoastra nu unul oarecare. Bre ăsta, (S.C) nu s-a şcolit prin crâşmele sordide de prin porturile lumii – Domnia sa chiar a învăţat carte. Nu poate un vaporean – chiar ajuns Presedintele României, să-i dea lectii – decât poate la alte materii….. şi nu la TV.

Si inca ceva don Basescu: Oprescu este si el ….. medic, da-i mai uns cu „alifii politice” decat Streinu….. :). Si „laringita politica” se trateaza nu-i asa? :))

Polemicus

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: