Mardeiasu’ român!


Iată cum campania electorala pentru turul al II-lea alegerilor prezidenţiale debutează sub imaginea inedită în care mardeiaşul român loveşte cu dosul palmei un copil.

În finalul campaniei pentru turul I ale acelorasi alegeri, se discutau aspecte petrecute pe parcursul intregii campanii pe un ton usor ironic despre „ţara lui Borat”.

De ce aceste imagini si acest tip de comportament nu prezinta o noua fotografie din tara personajului de mai sus….. . Nu este relevant daca aceasta intamplare s-a desfasurat ieri, acum 4 ani sau acum 10 ani. Important este ca daca un candidat pentru inca un mandat la presedintia tarii a facut acest gest nu face altceva decat sa-l dezonoreze si sa-l degradeze uman. Ma intreba cum un om cu astfel de comportament a putut sa pacaleasca electoratul pentru un mandat prezidential?

Este dezonorant in si mai mare masura pentru cel care a detinut aceste imagini si nu le-a facut publice la acel moment. Pot accepta ideea ca participantii la acel eveniment erau intru totul pro Basescu, aveau anumite interese pentru omiterea si ascunderea lui dar nu pot pricepe sub nici un chip, cum, daca se dovedeste ca au fost realizate de un om de presa, au fost trecute la categoria imagini brute intr-o filmoteca si le-a scos abia acum. Era vorba totusi despre o persoana publica de rang inalt si nu de neica nimeni care-si „labuia” odrasla. Si de astia au fost de-a lungul vremii destui si i-a tocat si analizat presa slava domnului.

Oricum modul in care a aplicat Base lovitura denota un comportament nedemn unui om. Parca numai cu gandul la problemele femeii nu eral. Practic vad un individ cu chelios si cu suvita care aparent vorbeste cu o femeie isterizata mai mult decat disperata, dar cu coada ochiului trage la adversar – viitoarea victima. Avand curiozitatea unui „catelandru” la ce se discuta sau se petrece in jurul lui, copilul se apropie suficient de mult de Basescu care tintea de altfel „prada”, si-n clipa in care-i pica bine ii rade una peste bot. Figura copilului denota surpriza in fata acestui gest pe care nu-l astepta din partea unui adult, mai ales cand el se numeste Traian Basescu, care cere acum in 2009, parintilor acestui copil si parintilor tuturor copiilor din aceasta tara votul pentru un nou mandat de presedinte. Dar ma rog in „tara lui Borat” tot imposibilul este posibil.

Poate ca presa, perseverenta asa cum ne-a obisnuit de cativa ani, va face in continuare cercetari, eventual pe la fostii vecini ai familiei Basescu, pe unde au mai locuit de-a lungul vremii fiindca un astfel de comportament nu se „naste” instantaneu, este o obisnuinta si nu mica mi-ar fi mirarea daca de-a lungul vietii domnului in discutie, acesta nu are antecedente asemanatoare in familie sau cu vecinii si copiii acestora.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: