Pusca si cureaua lata ce centura de siguranta aveam odata!


Va amintiti ce ne spunea „Emil” Basescu?

” – Romania are nevoie, ca centura de siguranta, de un imprumut extern. Putem contracta un imprumut de la CE, dar numai in conditiile unui parteneriat cu FMI. Un imprumut ne va face mai rezistenti la o eventuala deteriorare rapida a economiei nationale sau globale”, explica luni 9 martie 2009, presedintele Traian Basescu, in discursul sustinut in fata Parlamentului Romaniei. Si ne-au dat…….  Si CE si FMI

Ce s-a intamplat de atunci?

Nimic bun pentru romanii de rand……. Ne-a pus „Emil Basescu” centura de siguranta de ne-a legat pe toti pe viata si cred ca si pe copii nostri……. si nu stiu cu ce drept. Ne-a indatorat de ne-a luat dracu’, dar se pare ca interesul lui a fost atins. A halit 3-4 transe si acum s-a trezit ca matusa FMI face regulile jocului de azi incolo.

Ce zice Marele Conducatot Emil Basescu (fiindca fantoma sa Traian Boc e mic. La propriu si la figurat. 🙂 ):

1) scăderea cu 25 la sută a fondului de salarii pentru tot aparatul bugetar; până la sfârşitului anului, şefii de instituţii vor face selecţia angajaţilor, astfel încât în 2011 să se revină la salariile de acum; reducerea vizează administraţia centrală şi cea locală; dacă nu se conformează, administraţiile locale vor primi mai puţini bani de la buget;

2) reducerea cu 15 la sută a pensiilor, măsură „previzibilă”, pentru că ar mai fi necesare încă 500 de milioane de euro pentru a menţine fondul de pensii la nivelul actual. „Aceşti bani nu există”;

3) micşorarea cu 15 % a ajutorului de şomaj;

4) reducerea „masivă” a subvenţiilor, care se vor acorda în funcţie de venituri;

5) scade salariul minim pe economie de la 750 lei la 600 de lei;

6) vor fi reanalizate toate cele 16 programe sociale, astfel încât „ele să nu mai fie sursă de venit fără muncă”;

7) veniturile reprezentanţilor statului în CA vor fi impozitate „cu procente mari”.

Zi zau dom’ Basescu sa te credem………..

Toate cred ca sunt povesti de adormit Matusa FMI. Emil Basescu trage de timp, bazandu-se pe „sarmul” sau de negociator si sa adoarma vigilenta FMI. Sa vada el banii in cont si „vor lua masuri” anticriza asa cum tot le iau doi ani de zile. Stie Elena, Radu, Adriean, Blaga, Oprea & comp. (UDMR) ce sa faca cu ei…….

La bugetari sunt intr-adevar probleme. Discutam cu un distins domn din acest mediu si in momentul in care-i spuneam  (se intampla in septembrie 2009) nu vad nici o imbunatatire a situatiei economice nici pentru 2010 stiti ce mi-a spus? Cica:  „- Sa nu tina criza mai mult de cinci ani dom’le, ca eu am rezerve pentru aceasta perioada……..” Acum intreb eu: „- De unde domnule functionar public?”

Cu pensiile e mai naspa. Dar daca romanii asa au ales………….. primul ministru…. 🙂

Reducerea ajutorul de somaj ar putea fi o solutie. De ce? Fiindca in actuala situatie ajutorul de somaj e de multe ori mai mare decat salariul net al unui angajat in privat……. . Am intalnit in actuala criza si „oameni fericiti”.  De ce? Pentru ca uneori, de comun acord cu angajatorul au plecat in somaj, incaseaza ajutorul de somaj 12- 13 luni, dar vine si la servici ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.

Aceasta situatie este profitabila si pentru „micii intreprinzatori” care-si deschid repejor cate o afacere si slava domnului sunt someri destui care vor sa mai castige ceva, ca de nu degeaba spunea Emil Basescu, candva: ” – Criza trebuie luata si ca o oportunitate……” si unii chiar au luat-o………….

Va amintiti de Carul cu noi? E destul de „plastic” si Emil Basescu cu …… grasul si slabul. Dar el unde o fi? Eu zic ca in car…. . Si Noi ….. la jug…….

Nu plangeti astazi, ca maine va fi mai rau!

Si cum spuneam si la inceput: Pusca si cureaua lata…. ce centura de siguranta aveam odata!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: