Incrementa et Decrementa Praesidis Traianus Basescu!


Dupa ce in urma cu 8 ani a avut o ascensiune politica uriasa, culminand cu capitalul  de imagine demonstrat de sprijinul fara echivoc al romanilor la referendumul organizat cu ocazia suspendarii din 2007, orbit probabil de putere s-a asezat de trei ani cu spatele la popor.

Iubit, pana la adulatie pana acum vreo doi ani de o foarte mare parte a romanilor, Traian Basescu a ajuns in aceste zile sa fie urat de aceiasi cetateni.

Sunt 11 zile de cand au inceput protestele impotriva actualei puteri conduse de Traian Basescu si acesta nu este capabil sa le transmita protestatarilor un mesaj care sa linisteasca spiritele. Cel care cu doi – trei ani in urma – se oferea ca negociator in relatia protestatarilor de atunci cu ministrul agriculturii este incapabil acum sa articuleze public macar cateva propozitii.
Justitiarul, presedintele jucator care si-a dorit sa fie in urma cu 7-8 ani a ajuns subiectul unor lozinci si a unor caricaturi greu de acceptat de un om aflat intr-o astfel de pozitie, indiferent de simtul umorului care aparent parea a fi dezvoltat.
Sunt voci, e drept ca apartin unor membri PDL – le-as spune eu fanatici – cum ar fi Cristian Preda europarlamentar din partea PDL, care inca mai spera ca Basescu sa iasa cu ceva „destept”. Nu vad ce anume „inteligent” mai asteapta dl. Cristian Preda. Dupa 11 zile de proteste, din fericire pentru noi, Basescu nu mai poate iesi cu absolut nimic.
Viermii, ciumpalacii nu mai gusta povesti cu „gaozari”, „tiganci imputite”, „puisori de comunisti”, „i-am ciuruit” etc. Dimpotriva cer la unison sa pice capete. Astazi insa dupa sesiunea extraordinara a Parlamentului Romaniei observam ca singurul vinovat de pana acum identificat de greii PDL este ……… Teodor Baconschi. Inteleg ca acesta era la Bruxelles -pentru a reprezenta Romania – la o reuniune europeana si-n lipsa „Ceata lui Pitigoi” a descoperit cum ca el ar fi singurul responsabil pentru ce se intampla in aceste zile. Ma abtin a comenta in vreun fel „valoarea” realizarilor literare a lui Baconschi care au stat la baza demiterii lui, dar nu pot sa uit planul propus pentru a asigura PDL-ului peste 1 milion de voturi. Sa renunte Basescu la un astfel de proiect? Sau poate ca demiterea – care ar putea fi interpretata ca un sut in dosul ministesteriabilului – este de fapt un pas inainte intr-un proiect de viitor imediat al lui Traian Basecu? Nici macar linguselile la adresa Elenei Udrea „”Eu, Elena, sunt foarte bucuros că lucrez cu tine. Trebuie să faci eforturi monumentale ca să nu cazi sub farmecul tău, în calitate de coleg. Eşti inteligentă, eşti frumoasă, eşti tenace”  aduse la una dintre sedintele politice importante ale PDL-istilor nu au reusit sa-l sustina in fata Budda PDL – Traian Basescu. Astfel, cred ca PDL-istii au hotarat ca poate fi considerat un prim tap ispasitor sau PDL-istii au decis prin demiterea lui ca este mai bine sa incerce „marea cu degetul” si sa demita unul cate unul pana cand se vor linisti spiritele in strada. Ce uita mai marii PDL este ca multimea nemultumita cere sa plece chiar Traian, Emil, Elena si toti cei din jurul lor. Baconschi parca nu era pe lista scurta a protestatrilor dar a fost pe lista cu un singur nume – pana acum – a lui Emil Boc.
Acum, Traian s-ar intoarce cu fata la popor, dar este randul poporului sa ii intoarca spatele. Este un exemplu clasic despre ce inseamna sa uiti de unde ai plecat pe deoparte, iar pe de alta parte demonstreaza ce inseamna sa nu-ti lasi loc de buna ziua in relatiile inter umane, chiar daca-i desconsideri pe cei pe care-i reprezinti, ca vorba ceea,  „Boieria si prostia cu mare cheltuiala se tine”.

Astazi, mai izolat ca nicicand Basescu pare lipsit de inspiratie, imaginatie si de curaj ca niciodata. El, care se erija in purtatorul de cuvant al Guvernului si iesea public inaintea executivului sa anunte masurile de austeritate, iepurasul care se lua la tranta cu ursuletul cu ani in urma, se ascunde acum in camerele de la Cotroceni.

Situatia in care se afla presedintele Basescu confirma definitia prostiei data de  inteleptul popular care spune cam asa: „Prostia inseamna sa faci acelasi lucru in mod repetat, asteptand rezultate diferit…….”.

Traiane, cine a procedat asa? Ghici, ghicitoarea mea!!!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.